Image
Catena uppför en ny logistikanläggning för Carepa i Ängelholm.
Catena uppför en ny logistikanläggning för Carepa i Ängelholm. Bild: Catena

Catena uppför en ny logistikanläggning för Carepa i Ängelholm

Uthyrning Catena bygger en ny logistikanläggning till Carepa – en snabbväxande leverantör av förbrukningsmaterial – vid E-city i Ängelholm, en investering om cirka 83 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Oktober 2022

Den nya anläggningen blir cirka 7 000 kvadratmeter stor och uppförs av Catena på fastigheten Norra Varalöv 31:11 som ligger i anslutning till Carepas nuvarande lokaler som också ägs och förvaltas av Catena. Målsättningen är att anläggningen ska minst certifieras enligt BREEAM Very Good och taket förbereds för en solcellsanläggning. Ett 8-årigt avtal har tecknats med Carepa.

Catena utvecklar området E-city Engelholm, där Boozt Fashion är en stor hyresgäst, med stort fokus på hållbara lösningar och smarta samordningseffekter för framtidens handel.

Carepa är ett snabbväxande företag som erbjuder olika typer av förbrukningsmaterial till företag och arbetsplatser. Bolaget har fördubblat sin försäljning sedan 2017.

Sammanfattning:
Anläggningens uthyrningsbara yta blir 7 000 kvm
Investeringen väntas uppgå till cirka 83 Mkr.
Investeringen finansieras via egna medel och tillgängliga krediter
Beräknat driftnetto uppgår till cirka 5,2 Mkr
Hyresgästen Carepa har tecknat ett 8-årigt hyresavtal
Målsättningen är att anläggningen ska minst certifieras enligt BREEAM Very Good
Byggnationen inleds Q3 2022 med inflyttning Q3 2023

– Den nya anläggningen är cirka dubbelt så stort som de lokaler Carepa tidigare har hyrt från oss, det känns bra att vi bidrar till Carepas tillväxtresa genom att leverera en ändamålsenlig anläggning som bättre matchar deras behov både nu och i framtiden, säger Göran Jönsson som är Catenas regionchef i Helsingborg.

– Carepa har vuxit kraftigt senaste åren och därmed behöver vi expandera vår logistikyta. Genom att flytta in i Catenas moderna logistikanläggning kan vi fortsätta vår tillväxtresa och förbättra vårt kunderbjudande, säger Mats-Ola A.Schulze, vd Carepa.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige