Image

Catena säljer fastighet i Jönköping

Transaktioner Catena har tecknat avtal med Förvaltnings AB Lustgården om att avyttra fastigheten Ädelmetallen 1 i Jönköping.
Publicerad den 16 Mars 2017
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Fastigheten, som håller på att tomställas, har en uthyrningsbar yta om cirka 21 000 kvadratmeter och är byggd 1976.

Försäljningen sker till en köpeskilling om drygt 95 miljoner kronor med ett underliggande fastighetsvärde om 96 miljoner kronor och transaktionen förväntas ge ett resultat om cirka fem miljoner kronor före skatt.

– Denna försäljning är ytterligare en del av den renodling Catena påbörjat där vi avyttrar fastigheter som finns i ett läge som är bättre ämnat för handel än för logistik. På detta sätt frigör vi kapital som vi satsar i väl placerade och moderna logistikfastigheter, säger Catenas vd Gustaf Hermelin.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige