Image
Infrahubs lager i Norrköping som man nu sålt för 880 miljoner kronor.
Infrahubs lager i Norrköping som man nu sålt för 880 miljoner kronor. Bild: Infrahub

Catellas delägda bolag Infrahubs säljer logistikfastighet i Norrköping

Transaktioner Catellas delägda bolag Infrahubs säljer en logistikfastighet i Norrköping till Allianz Real Estate för 880 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Mars 2022

Catella startade i juni 2020 tillsammans med de tidigare ägarna av e-handelsbolaget Royal Design det gemensamma bolaget Infrahubs, som fokuserar på att utveckla logistikfastigheter.

Den första investeringen, i vilken Catellas ägande uppgår till 50 procent, består av utveckling av en logistikfastighet om 70 000 kvadratmeter i Norrköping som nu är färdigställd. Infrahubs har nu tecknat avtal om att sälja fastigheten till Allianz Real Estate, som agerar på uppdrag av företag inom Allianz, för 880 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt.

60 miljoner av köpeskillingen är villkorad av att Infrahubs färdigställer installation av solpaneler och frånträde beräknas ske under det andra kvartalet 2022.

Fastigheten är fullt uthyrd till Postnord TPL med ett hyresavtal på tio år och ett årligt hyresvärde om 34 miljoner miljoner kronor. Fastigheten kommer efter färdigställd installation att ha en av Nordens största solpanelanläggningar.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige