Image
Infrahubs lager i Norrköping som man nu sålt för 880 miljoner kronor.
Infrahubs lager i Norrköping som man nu sålt för 880 miljoner kronor. Bild: Infrahub

Catellas delägda bolag Infrahubs säljer logistikfastighet i Norrköping

Transaktioner Catellas delägda bolag Infrahubs säljer en logistikfastighet i Norrköping till Allianz Real Estate för 880 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Mars 2022

Catella startade i juni 2020 tillsammans med de tidigare ägarna av e-handelsbolaget Royal Design det gemensamma bolaget Infrahubs, som fokuserar på att utveckla logistikfastigheter.

Den första investeringen, i vilken Catellas ägande uppgår till 50 procent, består av utveckling av en logistikfastighet om 70 000 kvadratmeter i Norrköping som nu är färdigställd. Infrahubs har nu tecknat avtal om att sälja fastigheten till Allianz Real Estate, som agerar på uppdrag av företag inom Allianz, för 880 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt.

60 miljoner av köpeskillingen är villkorad av att Infrahubs färdigställer installation av solpaneler och frånträde beräknas ske under det andra kvartalet 2022.

Fastigheten är fullt uthyrd till Postnord TPL med ett hyresavtal på tio år och ett årligt hyresvärde om 34 miljoner miljoner kronor. Fastigheten kommer efter färdigställd installation att ha en av Nordens största solpanelanläggningar.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige