Image

CA satsar i Malmö igen

Transaktioner CA Fastigheter har varit ur Malmömarknaden i tio år, men är nu tillbaka, efter att ha köpt en handelsfastighet om 10 000 kvadratmeter i Stadionområdet.
Publicerad den 3 Augusti 2012
Johan Damne. Bild: CA Fastigheter. Bild: CA Fastigheter
Johan Damne. Bild: CA Fastigheter.

Efter att ha lämnat Malmö för tio år sedan är CA Fastigheter nu tillbaka, detta efter förvärvet av handelsfastigheten Inredningsarkitekten 1 i Stadionområdet.

Säljare är ett danskt kommanditsällskap. Ingen köpeskilling kommuniceras.

DTZ var rådgivare åt säljaren.

- Vi har alltid som ambition att ha 75 000 – 150 000 kvadratmeter på varje enskild marknad, det är en bra förvaltningsvolym för att kunna ha en egen förvaltningsorganisation på marknaden. Ambitionen är att nå dit i Malmö, men vi har inget uttalat mål om att vi ska dit, eller när vi ska dit. Men vi ska helt klart ha mer än bara det här objektet. Vi har en del på gång i Malmö framöver, säger CA Fastigheters vd Johan Damne till Fastighetssverige.

Fastigheten Inredningsarkitekten 1 i Malmö utgörs av 10 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta varav huvuddelen är uthyrd till Coop. Fastigheten är belägen i direkt anslutning till Swedbank Arena och Stadionområdet.

- Vi har varit relativt återhållsamma med förvärv de senaste åren då marknaden upplevts för dyr. Nu upplever vi att priserna generellt gått ner 10-15 procent varför vi tycker det är attraktivt att köpa igen.

CA Fastigheter har sedan många år ett stort fastighetsutvecklingsprojekt i Lomma Hamn mellan Malmö och Lund. Detta projekt omfattar cirka 500 bostadsenheter i såväl flerbostadshus som radhus, parhus och villor.

- Vi har en väl fungerande projektorganisation i Lomma. Tills vidare kommer den organisationen att hantera även de fastigheter vi förvärvar i Malmö. Långsiktigt kan det dock bli tal om att återigen etablera ett regionkontor i Malmö, säger Johan Damne.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige