Image
Jan Björk och Co köper en av Sveriges mest framgångsrika livsmedelsbutiker från CA Fastigheter.
Jan Björk och Co köper en av Sveriges mest framgångsrika livsmedelsbutiker från CA Fastigheter. Bild: Redito

CA säljer Örnnästet till Trophi

Transaktioner CA Fastigheter har ingått avtal om försäljning av Örnnästet 4, i dagligt tal ICA Maxi-fastigheten, i Jönköping till Trophi Fastighets AB. Affären sker som bolagsaffär. Tillträde har skett per den 1 september 2019.
Publicerad den 3 September 2019

Fastigheten förvärvades av CA Fastigheter AB 2002 och innehåller en ICA Maxi butik om idag cirka 10 500 kvadratmeter.

Fastigheten har under 2018 genomgått en större om- och tillbyggnad. Detta efter en lång och givande process med främst den lokala ICA-handlaren och ICA Sverige AB men även med stöd av Jönköpings kommun. Som en del i denna process har även ICA utvecklat butiksytorna.

Efter försäljningen har CA Fastigheter AB ett kvarstående fastighetsbestånd i Jönköping om ca 85 000 kvadratmeter innehållande såväl bostäder som kommersiella lokaler.
– Det är med visst vemod som vi säljer denna fantastiska fastighet. Vi anser dock att fastigheten nu är utvecklad till en nivå där det på kort och medellång sikt finns begränsade utvecklingsmöjligheter, säger Johan Damne, VD för CA Fastigheter AB, i en kommentar.
– Jönköping är fortsatt en av våra viktiga och prioriterade orter varför utveckling och tillväxt i vår portfölj i Jönköping står högt på vår agenda, fortsätter Johan Damne.

Jan Björk, vd på Trophi:
– Vi är mycket nöjda med detta förvärv. ICA Maxi i Jönköping är en av Sveriges mest framgångsrika livsmedelsbutiker och vi ser fram emot att tillsammans med ICA arbeta för att ytterligare stärka framgången för butiken, säger Jan Björk.

Catella Corporate Finance har varit rådgivare i affären.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Per Berggren: Olämpligt med Arnhult som ordförande

Bolag Per Berggren utmanar Rutger Arnhult om ordförandeposten i Castellum på bolagsstämman den 25 mars. Här ger han sin syn på situationen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY