Image
Tornby i Linköping.
Tornby i Linköping. Bild: CA Fastigheter

CA och Galjaden köper markområde i Linköping

Transaktioner JV-parterna CA Fastigheter och Galjaden fortsätter sin utvecklingsresa i Linköping genom att förvärva markområde på Tornbyområdet av Skanska.
Publicerad den 10 December 2020

Fastigheten är belägen i direkt anslutning till köparnas tidigare utvecklingsområde där man redan etablerat Ahlsell, Bevego och Dahls tillsammans med ytterligare nu pågående etablering av nya aktörer.
– Detaljplanen för fastigheten är sedan tidigare färdig vilket möjliggör en snabb igångsättning och exploatering för intresserad aktör, säger CA Fastigheters ansvarige Anders Gustafsson.
– Vi har redan med oss intressenter som vill etablera sig på tomten som vi hoppas komma i mål med. Tomten har kanonbra exponeringsmöjligheter utmed huvudleden på Tornbyområdet, säger Galjadens vd Martin Hansson, som gärna ser ytterligare förvärvsmöjligheter i området även om det här troligen var den sista biten obebyggd mark som finns i Tornby.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige