Image

CA Fastigheter köper i Berlin

Transaktioner CA Fastigheter har via dotterbolag förvärvat en bostadsportfölj i Berlin av Reinvest German Properties. Fastigheterna utgörs av cirka 12 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta varav huvuddelen består av hyreslägenheter.
Publicerad den 4 Maj 2015

Fastigheterna är belägna i mycket bra lägen såsom Charlottenburg, Kreuzberg och Prenzlauer Berg.

– Förvärvet är ett led i vår målsättning att växa på de orter där vi sedan tidigare är verksamma och då inte minst Berlin. Vi har varit verksamma i Berlin till och från sedan 1990 och följt utvecklingen på nära håll. Vi är fortsatt positiva till bostadsmarknaden i Berlin och förvärvet är helt i linje med vår ambition att öka vår exponering, säger CA Fastigheter AB:s vd Johan Damne.
– Vi är även efter detta förvärv intresserade av att göra ytterligare förvärv i Berlin, fortsätter Johan Damne.

Efter förvärvet, som tillträds i månadsskiftet april/maj, uppgår CA koncernens totala uthyrningsbara yta i Berlin till cirka 60 000 kvadratmeter.

– Det känns bra att vi nu lyckats öka vår portfölj i Berlin ytterligare trots stor efterfrågan och därmed konkurrens i marknaden, säger Andreas Claesson, regionchef för CA Fastigheter i Berlin.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige