Image
Pontus Sundin, vd vd Brunswick Real Estate Capital.
Pontus Sundin, vd vd Brunswick Real Estate Capital. Bild: Istock/Brunswick Real Estate

Brunswick lanserar sin tredje kreditfond med investeraråtaganden om tolv miljarder kronor

Bolag Brunswick Real Estate lanserar sin tredje fastighetskreditfond Brunswick Real Estate Capital III (BREC III) och har säkrat åtaganden från investerare om tolv miljarder kronor. Investerarna utgörs av några av Nordens största institutionella investerare, vilka även investerat i Brunswicks tidigare fonder. Den nya fonden kommer att inrikta sig mot kommersiella fastigheter med tydliga hållbarhetsmål.
Publicerad den 1 September 2020

2013 etablerade Brunswick Nordens första fond med inriktning mot säkerställd finansiering av kommersiella fastigheter. Den tredje fastighetskreditfonden kommer, liksom tidigare fonder, vara en obelånad kreditfond som erbjuder finansiering av kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige. Genom en stark institutionell kapitalbas, med investerare såsom Folksam och KLP, kommer fonden att kunna erbjuda fastighetslån med löptider på upp till tio år. En formell första stängning av fonden förväntas under hösten.
– Vi är mycket stolta över det fortsatta förtroendet från våra investerare, speciellt med tanke på rådande omständigheter på marknaden till följd av Covid-19. Vår affärsmodell med säker och långsiktig finansiering blir allt viktigare för fastighetsbranschen, som ett alternativ till traditionella banklån och obligationer med kortare löptider, säger ­Pontus Sundin, vd för Brunswick Real Estate Capital.

Redan i den andra fonden kunde Brunswick erbjuda certifierade gröna lån. Den tredje fonden kommer att ha ett ännu tydligare uttalat fokus på hållbara fastighetsinvesteringar.
– Vi jobbar aktivt för att våra låntagare ska bidra till en mätbart positiv förändring. Förutom de gröna frågorna såsom minskade koldioxidutsläpp och smartare energianvändning vill vi också säkerställa att varje investering leder till förbättringar inom sociala hållbarhetsaspekter, säger ­Pontus Sundin.
– Den här historiskt stora investeringen är ett utmärkt exempel på hur vi kan komplettera våra placeringar i räntebärande tillgångar, aktier och fastigheter. Det här är ett område med god tillväxt och investeringen ger oss en attraktiv avkastning till låg risk, säger Ylva Wessén, vd och koncernchef Folksamgruppen.
– Investeringen är ett led i vår ambition att ge våra kunder så god riskjusterad avkastning som möjligt. BREC III är en väl etablerad fond som lämnar säkerställda lån för fastighetsfinansiering. De har också bra ambitioner i sitt hållbarhetsarbete och arbetar löpande med att höja nivån. Exempelvis har ett ramverk för gröna lån tagits fram, säger Michael Kjeller, vice vd och chef kapitalförvaltning och hållbarhet.
– Som Norges största pensionsfond med stort fokus på miljö och ansvarsfulla investeringar, så är vi från KLP:s sida mycket positiva till Brunswick Real Estate Capitals tredje kreditfond och dess gröna ramverk. Vi välkomnar i synnerhet initiativet med incitament för att driva miljömässiga förbättringsåtgärder i befintliga byggnader. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete med Brunswick och är förväntansfulla över att följa den gröna resan mot framtiden, säger Aage Schanning, Executive Vice President och finansdirektör på KLP.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige