Image

Brostaden hyr ut Folkets hus i Sundbyberg

Uthyrning Brostaden har hyrt ut hela ytan i Nya Folkets Hus i Sundbyberg om cirka 2 700 kvadratmeter till Sundbybergs stad, som kommer att skapa ett så kallat allaktivitetshus.
Publicerad den 6 Mars 2013
Nya Folkets hus i Sundbyberg. Bild: Brostaden
Nya Folkets hus i Sundbyberg. Anders Nilsson. Bild: Brostaden.
Anders Nilsson.

Byggnaden är en fin funkisbyggnad uppförd som Sundbybergs Nya Folkets Hus i slutet av 1920-talet. Exteriören och den ursprungliga interiören är q-märkt. Byggnaden renoverades och moderniserades i början på 2000-talet. Inflyttning i de nya lokalerna kommer att ske den 1 april.

- Det är roligt att det blir just Sundbybergs stad som flyttar in i Nya Folkets hus. Vi har arbetat ett tag med den här vakanta ytan och att det nu blir en verksamhet, som klippt och skuren för huset med sin kulturhistoria som flyttar in och som dessutom kommer att hyra hela huset känns förstås extra glädjande, säger Anders Nilsson, vd på Brostaden.

- Ett hus för föreningar och medborgare var ett vallöfte som nu blir verklighet. Här ska finnas plats för såväl mötes- och kanslilokaler som konserter och andra kreativa verksamheter. Allaktivitetshuset är en av våra satsningar för att staden ska ha ett starkt och rikt föreningsliv, säger Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige