Image

Bonuspengar till MKB:s anställda

PERSONAL I dag får alla anställda på Malmö kommunala bostadsbolag, MKB, ett glädjebesked: De får en bonus på i snitt 35000 kronor per anställd. Men de kommande åren ser det mörkare ut.
Publicerad den 13 Mars 2008

Ända sedan millennieskiftet har MKB:s personal fått ta del av bolagets vinst, skriver Sydsvenskan.
År 2006 gjorde MKB en rekordvinst i bolagets 60-åriga historia: 190 miljoner kronor, och de anställda fick därför dela på åtta miljoner kronor förra året.

2007 års bokslut visar att vinsten stannat på 124 miljoner kronor, men trots den fallande vinsten får de anställda en rekordbonus på 8,1 miljoner kronor att dela på. Skälet är att de anställda just i år får bonus från två olika system. Utöver den vinstbaserade bonuspensionen får alla anställda 5000 kronor i extra bonus. Det beror på att MKB har klarat sitt treåriga effektiviseringsprogram när det gäller att sänka kostnaden för bland annat energi, varmvatten och städning.

– Det här är en extra morot till alla anställda, säger MKB:s nye vd Sonny Modig, som kan tänka sig ett bonussystem som gör att de 21600 familjer som bor hos MKB får en liten del av vinsten när bolaget går riktigt bra.

Framöver ser det mörkare ut bonusmässigt.

– Vi har haft ett antal goda år, som nu följs av ett antal tuffa år, säger Sonny Modig till Sydsvenskan, och pekar framförallt på den stora renoveringskampanjen, där MKB ska renovera badrum och göra stambyten i nästan alla hus som är byggda före 1975.

MKB:s fastighetsbestånd värderades till 15,4 miljarder kronor i januari.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige