Image
Ältadalen i Nacka.
Ältadalen i Nacka. Bild: Colliers

Bonava säljer ytterligare en etapp i Ältadalen, Nacka

Transaktioner Bonava har sålt ytterligare en etapp i Ältadalen, Nacka. Köpare är Innovation Properties och Borohus som köper cirka 3 600 kvadratmeter ljus BTA.
Publicerad den 11 December 2020

Ältadalen är ett område med visioner om långsiktig hållbarhet. Det ligger nära naturen, med gott om cykelvägar och bra kommunikationer för den som enkelt vill kunna ta sig in till stan., Området är del av en kommunal satsning som går under namnet "Ännu mera Älta 2025".

Innovaton Properties och Borohus köpte en etapp i Ältadalen 2019. Du köper duon alltså en andra. De avser att uppföra moderna radhus/parhus. Projektet beräknas byggstarta under Q2/Q3 2021.

Bonava hade Colliers som rådgivare.

Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers:
– Vi märker av ett ökat intresse kring alla typer av byggrätter och det känns verkligen som att marknaden är tillbaka för fullt, trots en tidigare oro på privatbostadsmarknaden. Vi har mer i pipen och hoppas på ett intensivt transaktionsår 2021.

Ansvarig Projektledare på Colliers var Tobias Magnussen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY