Image

Bonava säljer till Willhem i Malmö

Transaktioner Bonava säljer ett hyresrättsprojekt i Elinegård i Malmö till Willhem. Projektet omfattar 90 hyreslägenheter och försäljningspriset uppgår till cirka 179 miljoner kronor.
Publicerad den 13 December 2017

Affären innefattar två fastigheter med 90 hyresbostäder i storlekarna ett till fyra rum och kök. Den sammanlagda uthyrningsbara ytan är 4 714 kvadratmeter och inkluderar även 46 garageplatser samt sex parkeringsplatser.

– Försäljningen och projektet ligger i linje med vår strategi att utveckla fler hyresrätter i Sverige. Det är det femte projektet som vi säljer till Willhem vilket är ett bra bevis på kvaliteten i vårt arbete och våra produkter såväl som ett lyckat samarbete med Willhem, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, Bonava Sverige.

Projektet är beläget i Malmös södra expansiva delar och har bra kommunikationer till Köpenhamns flygplats, Köpenhamn och Malmö centrum.

Projektet färdigställs under fjärde kvartalet 2019 och Willhem kommer att ta över projektet och förvaltningen efter det att bostäderna är färdigställda. Eftersom Willhem tidigare har förvärvat ett liknande nyproduktionsprojekt i Elinegård passar den här affären väl in i strukturen.   

– Vi är glada över att förvärva nyproduktion i ett av Malmös mest attraktiva områden. Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att se över vår struktur och gärna investera i nyproduktion, säger Mikael Granath, vd på Willhem.

Cushman & Wakefield var rådgivare till Bonava vid försäljningen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY