Image

Bonava säljer till Willhem i Malmö

Transaktioner Bonava säljer ett hyresrättsprojekt i Elinegård i Malmö till Willhem. Projektet omfattar 90 hyreslägenheter och försäljningspriset uppgår till cirka 179 miljoner kronor.
Publicerad den 13 December 2017

Affären innefattar två fastigheter med 90 hyresbostäder i storlekarna ett till fyra rum och kök. Den sammanlagda uthyrningsbara ytan är 4 714 kvadratmeter och inkluderar även 46 garageplatser samt sex parkeringsplatser.

– Försäljningen och projektet ligger i linje med vår strategi att utveckla fler hyresrätter i Sverige. Det är det femte projektet som vi säljer till Willhem vilket är ett bra bevis på kvaliteten i vårt arbete och våra produkter såväl som ett lyckat samarbete med Willhem, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, Bonava Sverige.

Projektet är beläget i Malmös södra expansiva delar och har bra kommunikationer till Köpenhamns flygplats, Köpenhamn och Malmö centrum.

Projektet färdigställs under fjärde kvartalet 2019 och Willhem kommer att ta över projektet och förvaltningen efter det att bostäderna är färdigställda. Eftersom Willhem tidigare har förvärvat ett liknande nyproduktionsprojekt i Elinegård passar den här affären väl in i strukturen.   

– Vi är glada över att förvärva nyproduktion i ett av Malmös mest attraktiva områden. Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att se över vår struktur och gärna investera i nyproduktion, säger Mikael Granath, vd på Willhem.

Cushman & Wakefield var rådgivare till Bonava vid försäljningen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige