Image

Boet och Link utvecklar hyresrätter i Ängelholm

Bygg/Arkitektur Ängelholms kommun tilldelar nu de första markanvisningarna i det nya området Fridhem. Boet Bostad har tillsammans med Link arkitektur valts ut för utvecklingen av ett av kvarteren, där drygt 100 hyresrätter och förskoleverksamhet ska ta plats.
Publicerad den 30 Mars 2017
Totalt ska området få 600 nya bostäder. Bild: Link Arkitektur
Totalt ska området få 600 nya bostäder.

Området Fridhem ligger nära Ängelholms centrum och järnvägsstation. Här ska omkring 600 nya bostäder utvecklas de närmaste åren, med stort fokus på hållbara lösningar.

– För Boet Bostad är markanvisningen i Ängelholm en fantastisk möjlighet att tillföra hyresrätter i en attraktiv och framåtsträvande tillväxtregion, vilket ligger helt i linje med vår vision om att lösa bostadskrisen där efterfrågan finns och att skapa en fungerande bostadsmarknad i Sverige, säger Ferdinand Grumme, vd för Boet Bostad.

Det utvalda förslaget omfattar 105 hyreslägenheter med förskoleverksamhet i bottenplan, med målet att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Bland annat är ”Mobility Management” en viktig del av förslaget – att främja användandet av kollektivtrafik. Det görs till exempel genom föreslagna displayer i trapphusen där de boende enkelt kan hålla koll på tidtabellerna. Dessutom föreslås bilpoolsplatser, laddningsstationer för elbilar och elcyklar samt väl tilltagna platser för cykelparkering.

– Med vårt förslag vill vi ge förutsättningar för en hållbar livsstil men också bidra till att området präglas av de positiva värden som förknippas med en småstad – Fridhem ska vara en naturlig förlängning av Ängelholm, säger Marius Lorentzen, uppdragsansvarig arkitekt på Link arkitektur.

Förslaget har tagits fram i samarbete med Peab PGS och projekteringen planeras starta före sommaren 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige