Image
Illustration över det nya lagret.
Illustration över det nya lagret. Bild: Postnord TPL

Blackrock köper logistikfastighet av Inlog i Norrköping

Bygg/Arkitektur Inlog har tecknat avtal om att sälja en ny större logistikfastighet under uppförande i Norrköping till BlackRock. Lagret, som planeras vara i drift från april nästa år, kommer att omfatta cirka 62 500 kvadratmeter. Fastigheten är till 100 procent uthyrd till Postnord TPL.
Publicerad den 2 Maj 2023

Fastigheten ligger i Norrköping i nära anslutning till E4:an med en yta om cirka 62 500 kvm. Fastigheten är till 100 procent uthyrd till PostNord TPL.

Fastigheten är anpassad för framtidens logistik gällande automatisering, miljöcertifiering och energi. Fastigheten kommer ha solpaneler installerade på taket och förberedas för automatiserad lagerhantering från Autostore. Transaktionen har skett off-market.

– Det nya lagret är inte bara viktigt för oss, utan också positivt för Norrköping som region. Det innebär tillväxt för vår verksamhet och skapar möjligheter för lokala företag och arbetstagare. Vi kan nu erbjuda nya kunder en flexibel lagerlösning som uppfyller framtidens krav på automatisering, miljöcertifiering och energieffektivitet. Dessutom ger Norrköpings geografiska läge oss fördelar för att attrahera nya kunder och expandera befintliga samarbeten, som med Stadium, förklarar Daniel Eriksson, regionchef på Postnord TPL.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige