Image

Biltema till Infra City

Uthyrning Biltema har tecknat avtal med Profi Fastigheter om etablering av ett cirka 8 000 kvadratmeter stort varuhus i Bredden/InfraCity, som därmed blir kedjans hittills enskilt största enhet.
Publicerad den 6 April 2016

Etableringen möjliggörs genom att Profi Fastigheter avyttrar fastigheterna Remmen 1 och Grimsta 7:3 väster om E4:an till Biltema.

Varuhuset blir Biltemas andra i norra Stockholm, med bästa skyltläge utmed E4:an där 80 000 fordon passerar varje dygn. Enligt Biltemas egna beräkningar estimeras varuhuset generera cirka en miljon besökare årligen.

Att formera och bygga starka branschbaserade handelskluster inom bland annat bil, fritid, hem och bygg är en medveten strategi från Profi Fastigheter för Bredden/InfraCity.

Anneli Borg Lundgren, vd på Biltema:
– Det viktiga för oss är att vi kan etablera oss i ett bra och trafikorienterat läge med bra synlighet. Varuhuset har stor potential att bli en riktigt stor enhet med tanke på det all trafik som rör sig i området. Vi har haft ett mycket bra samarbete med Profi Fastigheter hittills och ser med förväntan på den fortsatta utvecklingen av området.

Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter:
– Att Biltema väljer att etablera sig i Bredden/InfraCity är ytterligare ett bevis på det starka detaljhandelsläget. Biltema blir ett välkommet tillskott till vårt i övrigt breda handelsutbud och ligger i linje med vår utvecklingsplan att stärka platsen som kluster för branscher inom bland annat hem och fritid.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige