Image

Biltema till Infra City

Uthyrning Biltema har tecknat avtal med Profi Fastigheter om etablering av ett cirka 8 000 kvadratmeter stort varuhus i Bredden/InfraCity, som därmed blir kedjans hittills enskilt största enhet.
Publicerad den 6 April 2016

Etableringen möjliggörs genom att Profi Fastigheter avyttrar fastigheterna Remmen 1 och Grimsta 7:3 väster om E4:an till Biltema.

Varuhuset blir Biltemas andra i norra Stockholm, med bästa skyltläge utmed E4:an där 80 000 fordon passerar varje dygn. Enligt Biltemas egna beräkningar estimeras varuhuset generera cirka en miljon besökare årligen.

Att formera och bygga starka branschbaserade handelskluster inom bland annat bil, fritid, hem och bygg är en medveten strategi från Profi Fastigheter för Bredden/InfraCity.

Anneli Borg Lundgren, vd på Biltema:
– Det viktiga för oss är att vi kan etablera oss i ett bra och trafikorienterat läge med bra synlighet. Varuhuset har stor potential att bli en riktigt stor enhet med tanke på det all trafik som rör sig i området. Vi har haft ett mycket bra samarbete med Profi Fastigheter hittills och ser med förväntan på den fortsatta utvecklingen av området.

Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter:
– Att Biltema väljer att etablera sig i Bredden/InfraCity är ytterligare ett bevis på det starka detaljhandelsläget. Biltema blir ett välkommet tillskott till vårt i övrigt breda handelsutbud och ligger i linje med vår utvecklingsplan att stärka platsen som kluster för branscher inom bland annat hem och fritid.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige