Image
Biltema etablerar sig på Bernstorp.
Biltema etablerar sig på Bernstorp. Bild: Biltema

Biltema till Bernstorp

Handel RED har ingått avtal med Biltema som etablerar sig på handelsområdet Bernstorp.
Publicerad den 25 Oktober 2021

I dag driver RED utvecklingen av drygt 85 000 kvadratmeter mark på området, med en total byggrätt om cirka 30 000 kvadratmeter BTA. RED har i nära samarbete med Burlövs kommun skapat nya detaljplaner på området i syfte att ytterligare stärka handelsdestinationen. Biltema-etableringen planeras omfatta ett nytt varuhus om drygt 8 000 kvadratmeter med en ambition om öppning under Q1-Q2 2023. Den nya detaljplanen för denna deletapp väntas vinna laga kraft under Q1 2022. Varuhuset väntas kunna generera cirka 50 nya arbetstillfällen.

– Vi är mycket glada att äntligen öppna ytterligare ett varuhus i Malmö/Burlöv på Bernstorp. Vi ser detta som en bra strategisk etablering till våra varuhus i Malmö Svågertorp och i Lund, säger Martin Norman, vd för Biltema Real Estate AB.

– Etableringen av Biltema utgör en strategisk pusselbit som varit med i kortleken under en lång tid och detta är ett tydligt styrkebesked. I och med Biltemas etablering så ramar vi in handelsplatsen på bästa tänkbara sätt och kan med detta stolt bekräfta att vårt enträgna arbete burit frukt. Bernstorp har utan tvekan konverterats till den nordliga handelsdestinationen i Malmö, säger Ronald Rico, vd på RED.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY