Image
Magnus Andersson, vd Besqab.
Magnus Andersson, vd Besqab. Bild: Aros bostad

Besqab ökar omsättning men minskar rörelseresultatet

Bolag Bostadsutvecklaren Besqab redovisar ökad omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade.
Publicerad den 30 Augusti 2024

"Marknadsförutsättningarna utvecklades positivt under kvartalet och förväntningar om kommande räntesänkningar ger goda utsikter för en fortsatt återhämtning under resterande del av året. Under kvartalet kommunicerade vi affärsplanen för det nya Besqab med den tydliga ambitionen att bli en ledande bostadsutvecklare i Storstockholm och Uppsala", skriver vd Magnus Andersson.

Han skriver i vd-ordet att efterfrågan väntas öka samtidigt som förutsättningarna på marknaden blir bättre.
"Behovet av kvalitativa bostäder i Storstockholmsområdet är fortsatt stort och efterfrågan förväntas öka igen i takt med att marknadsförutsättningarna fortsätter att förbättras och kundernas köpkraft stärks. Med stabil finansiering och en omfattande portfölj av byggrätter i attraktiva lägen har Besqab ett utmärkt utgångsläge i en uppåtgående marknad", skriver han.

Omsättningen steg 43,9 procent till 486,8 miljoner kronor (338,2).

Antalet sålda bostäder under perioden uppgick till 73 (12), och antalet produktionsstartade till 82 (170). Antalet bostäder som färdigställdes var 526 (378), och antalet i pågående produktion uppgick till 1 824 (1 184).

Rörelseresultatet blev 33,4 miljoner kronor (41,2), med en rörelsemarginal på 6,9 procent (12,2).

Resultatet före skatt var 10,7 miljoner kronor (31,4).

Resultatet efter skatt blev 11,1 miljoner kronor (31,4), en minskning med 64,6 procent mot föregående år.

Resultat per aktie uppgick till 0,11 kronor (0,66).

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bonava: "Joint ventures kommer bli betydligt fler"

Bostäder Antalet samarbeten och joint ventures kommer stadigt att öka spår regionchefen Carmtih Mårtensson på Bonava. Under torsdagen kunde de berätta om deras första sådana med Obos. Redan nästa år ska de gemensamt ta sig an att bygga 200 bostäder i den framväxande stadsdelen Södra Änggården i Göteborg. Men att bygga i staden är långt ifrån optimalt menar han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige