Image

Benders köper Volvos bilfabrik i Uddevalla

Transaktioner Tak-, mark och granitproducenten Benders köper Volvo Car Groups bilfabrik i Uddevalla. Området omfattar ungefär 1,5 miljoner kvadratmeter och 100 000 kvadratmeter produktionsyta inomhus. Benders ska använda en del till det egna verksamheten och hyra ut delar av anläggningen till externa hyresgäster.
Publicerad den 13 Juni 2013
Benders köper Volvoanläggningen i Uddevalla. Benders köper Volvoanläggningen i Uddevalla.

Familjeföretaget Benders förvärvar det totala markområdet samt hela fastighetsbeståndet. Köpet säkerställer fortsatt utveckling och expansion för Benders inom Sverige, med dess tillverkning av produkter i granit och betong.

Ove Bender, vd för Benders Sverige AB säger:
- Vi är mycket glada över att Volvo valt oss som köpare och därmed givit oss möjligheten att ta vid i Uddevalla. Volvo har sett till att anläggningen är i mycket gott skick och vi hoppas kunna fortsätta att utveckla området med både egen produktion och andra verksamheter för externa hyresgäster. Läget är unikt och måste betraktas som ett av Sveriges finaste områden för industrimark. Vi har för avsikt att vårda detta arv noggrant för framtiden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Uppdaterad lista: Så mycket äger branschtopparna

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de verkställande direktörerna sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista efter årets första fyra månader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige