Image

Bayer till Karolinskas campus

Uthyrning Life science-företaget Bayer flyttar nästa år in med sitt svenska huvudkontor på Karolinska Institutets Campus i Solna.
Publicerad den 3 Maj 2018
Fotomontage, Bayers kontor. Bild: Temagruppen
Fotomontage, Bayers kontor.

Läkemedelsföretag har alltmer börjat öppna upp för dialog och samverkan. Genom att föra samman företag och forskning symboliserar Bayers flytt ett paradigmskifte för läkemedelsbranschen i Sverige. Enligt Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare, är flytten därför betydelsefull både för Sverige och huvudstadsregionen.

– Stockholm kan bli ett världsledande nav inom både life science och health tech. Visionen är att skapa ett kunskapskluster med forskning, sjukvård och stora och små företag. Lyckas vi med det kommer hela regionens attraktionskraft att öka. I det sammanhanget är Bayers flytt en pusselbit, säger Maria Rankka.

Framtidens life science-företag behöver samverka med såväl akademi och forskare som entreprenörer och politiker. Enligt Henrik Wulff, vd för Bayer i Sverige, är flytten till KI Campus ett naturligt steg och reflekterar Bayers hela förhållningssätt:

– Bayer vet att innovation sker bäst när olika perspektiv möts och flytten symboliserar vår tilltro till kraften i samverkan. Vi är övertygade om att flytten kommer att resultera i spännande, innovativa möten som får positiva effekter för såväl människor som samhället i stort.

Bayer stärker samtidigt sin samverkan på flera områden i Sverige. Bland annat genom partnerskap med Norrsken Foundation och Stockholm School of Entrepreneurship, och konceptet Mashup där företaget bjuder in entreprenörer, forskare, akademiker, politiker och allmänhet till dialog om innovation och etik kring utmaningar kopplat till hälsa och hållbarhet.

Bayers nya svenska huvudkontor kommer på plats den 1 april nästa år.

Cushman & Wakefield har varit rådgivare till Bayer genom hela processen från framtagning av kravspecifikation, lokalsökning till slutförhandling av hyresavtalet med Akademiska Hus.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige