Image
Bauhaus etablerar sig på Norremark i Växjö.
Bauhaus etablerar sig på Norremark i Växjö. Bild: APP Fastigheter

Bauhaus etablerar nytt varuhus i Växjö

Uthyrning APP Fastigheter har tecknat hyresavtal med byggvarujätten Bauhaus som innebär att kedjan etablerar sig på handelsområdet Norremark i Växjö. Etableringen omfattar runt 150 nya arbetstillfällen. Målsättningen är att öppna vintern 2021.
Publicerad den 5 Oktober 2020
Annons
Image

Bauhaus är en av Europas ledande byggvaruhuskedjor med över 270 varuhus i 19 länder och företaget fortsätter nu sin stora satsning i Sverige. Det cirka 13 000 kvadratmeter stora varuhuset blir företagets första i regionen och innebär runt 150 nya arbetstillfällen.

– Växjö är en tillväxtstad där vi vill etablera oss. Bauhaus är marknadsledande inom byggvaruhandeln i Sverige och vi ser Växjö som en intressant marknad för vår fortsatta expansion, säger Johan Saxne, marknadsdirektör på Bauhaus Sverige.

Varuhuset kommer med sitt fullsortimentsutbud stärka Norremark som handelsområde. Fastigheten har bra tillgänglighet och ligger strategiskt placerad med exponering mot Norrleden. Byggnationen beräknas ta ett år och investeringen uppgår till cirka 200 miljoner kronor.

– Det är fantastiskt kul att vi har kommit i mål med Bauhaus. Det har varit en lång process och vi har arbetat tillsammans i nästan ett år innan vi hittade den bästa lösningen. Vi välkomnar Bauhaus till Växjö vilket kommer stärka Växjö som handelsort, avslutar Håkan Bengtsson, vice vd på APP Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY