Image

Batljans bolag i storsatsning i Falkenberg

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget, skapat av Ilija Batljan, köper ett stort stadsutvecklingsprojekt i Falkenberg. Den totala investeringen planeras till cirka 2,5 miljarder kronor.
Publicerad den 16 Augusti 2016
Annons
Image
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

Samhällsbyggnadsbolaget kommer att utveckla bostäder i kvarteret Bacchus på en konstgjord halvö vid Skrea Strand, vid Vin & Sprits tidigare höglager.

Samhällsbyggnadsbolaget köper LTN Fastighets AB, som har drivit projektet. Förvärvet omfattar 60 000 BTA byggrätter och cirka 72 000 kvadratmeter kontor och logistik där en del ska byggas om till samhällslokaler.

Cirka 800 lägenheter ska byggas i området. Fyra sjuvåningshus byggs i första etappen, framför Vin & Sprits tidigare höglager. 160 lägenheter ryms i de första husen. Byggstart blir under våren 2017. Utöver Samhällsbyggnadsbolaget delägs första etappen av några fler delägare: den lokala byggfirman Peterson och Hansson Bygg AB, Byggfast Partner AB som arbetar med fastighetsutveckling och konsultbolaget SF Byggkonsult.

Projektet att bygga bostäder vid Skrea strand är även samordnat med en upprustning som kommunen gör, ny gatudragning med mera på den konstgjorda halvö som utgör kvarteret Bacchus.

- Att som nystartat bolag komma i gång med nybyggnation snabbt är viktigt för Samhällsbyggnadsbolaget. Bacchus i Falkenberg är ett helt unikt och fantastiskt område, en pärla där man kan bo några meter från strandkanten och Kattegatt, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

- Det kommer bli en helt ny stadsdel i en fantastisk miljö med otroligt vackra bostäder med havsutsikt. Det mesta blir bostadsrätter,men vi kommer även att bygga en del hyresrätter som vi långsiktigt ska äga, detta för att skapa en attraktiv blandstad.

Jörgen Hallgren, som var vd på LTN Fastighet, kommer att fortsätta arbeta med projektet.

Catella Corporate Finance var rådgivare till säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige