Image
Avenyfamiljen öppnar ett kafé/coworkingställe vid Skanstorget i Göteborg.
Avenyfamiljen öppnar ett kafé/coworkingställe vid Skanstorget i Göteborg. Bild: Avenyfamiljen

Avenyfamiljen öppnar kostnadsfri coworking

Bolag När Avenyfamiljen på fredag öppnar nya restaurang Foo Kafé vid Skanstorget – på adressen som kommer att hysa kommande Fomo Hotel – slår man samtidigt till och öppnar Göteborgs första gratis coworking place på dagtid; Foo Co.
Publicerad den 16 Maj 2019

Framåt kvällen förvandlas Foo Co till skönt ställe för häng med öl, pizza, arkadspel och pingis.

Det nya Foo Kafé och öppnas i de gamla banklokalerna vid hörnet Sprängkullsgatan och Lilla Bergsgatan vid Skanstorget, samma adress som om några år kommer att rymma Avenyfamiljens omtalade kommande satsning Fomo, ett nytt hotell i 16 våningar med 200 rum och stadens bästa utsikt.

På dagtid kommer övre våningens Foo Co fungera som en 350 kvadratmeter stor kreativ coworking-plats med trådlöst superfiber, ett stort konferensrum för upp till tio personer och sköna möbler i en lugn avslappnad miljö. Att sitta här och arbeta på Foo Co är helt fritt.

– Det vi skapar här är unikt i staden eftersom det är helt fritt att sätta sig här, inga bokningar, inga kostnader, det har ingen gjort tidigare tror jag, vanligtvis kostar coworking-ytor ju hyra, men vår ambition är att ge förutsättningar för en annan slags kreativ anda och det gör vi genom att skapa moderna mötesplatser, säger Tobias Hamberg, vd för Avenyfamiljen.

Kvällstid förvandlas däremot den övre våningen till en atmosfär som mer handlar om skönt häng med exempelvis pizza och öl samt förströelse i form av allt ifrån arkadspel till pingis, brädspel och fussball.

– Drömmen är att skapa en kreativ startupmiljö som är inbjudande och okomplicerad, perfekt för att sitta och skriva eller för kreativa möten och den som vill kan stanna kvar efter arbetsdagen och fortsätta ha ett skönt häng ända till småtimmarna, säger Tobias Hamberg.

Öppettiderna för Foo Kafé och Foo Co är från 07.30 på morgonen ända till 02 på helger och 01 på vardagar. På övervåningens terrass finns flera uteplatser för den som vill lapa sol på eftermiddagen och kvällen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige