Image
Mineralvattenfabriken.
Mineralvattenfabriken. Bild: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg hyr ut till appbolaget Wolt i Hagastaden

Uthyrning Det expansiva teknikföretaget Wolt, känt för sin leveransplattform, flyttar sitt svenska huvudkontor till Atrium Ljungbergs lokaler i Hagastaden. Det nya hyresavtalet omfattar cirka 800 kvadratmeter och i februari går flytten till historiska Mineralvattenfabriken, mitt i den nya stadsdelen.
Publicerad den 7 December 2021
Annons
Image

Wolt grundades 2014 av finska entreprenörer och har sedan dess expanderat till 23 olika länder och mer än 250 städer. Genom Wolts app och hemsida kan kunder beställa mat och andra produkter från plattformens restaurang- och butikspartner och få sin beställning levererad direkt hem till dörren på 30 minuter. Bolaget befinner sig på en expansionsresa och flyttar nu sitt svenska huvudkontor till den tidigare Mineralvattenfabriken på Hälsingegatan, som i dag är ombyggd till en modern kontorsfastighet med industriell karaktär.
– Vi ser verkligen fram emot att flytta till Hagastaden. Det är en växande stadsdel med många innovativa bolag och med en internationell känsla – ett sammanhang som känns rätt för oss. Det var också viktigt att hitta en partner som delar samma ambitioner kring hållbarhet som oss. Därför känns det extra kul att tillsammans med Atrium Ljungberg verka för en miljövänlig arbetsplats under vårt gröna hyresavtal, säger Carl Zetterqvist, vd på Wolt Sverige.

Fram till 2030 väntas Hagastaden växa med 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 nya bostäder. Stadsdelen präglas av unik, ultraurban arkitektur och en skyline med internationella influenser, något som skapar spännande kontraster till den intilliggande Hagaparken och Brunnsviken
– Vi är jätteglada att hälsa Wolt välkomna till Hagastaden, ett bolag med både en expansiv utveckling och internationella framgångar. Hagastaden har utvecklats i flera års tid, och det är kul att se att många innovativa bolag attraheras till denna stadsdel, som rymmer såväl historiska byggnader som nya skyskrapor, säger Robin Petersson, fastighetschef på Atrium Ljungberg i Hagastaden.

Atrium Ljungberg har funnits i Hagastaden i närmare 25 år och är en av de största fastighetsägarna i området. I beståndet finns såväl karaktäristiska industrifastigheter från 1930-talet såsom tidigare Apotekarnes Mineralvattenfabrik, Glashuset och PV-palatset, som nya moderna byggnader som Life City, beläget rakt ovanpå E4:an. Därutöver har bolaget flera markanvisningar i Hagastaden för både kontor och bostäder.

Hyresavtalet med Wolt är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige