Image

Atrium Ljungberg hyr ut i Kista

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Cargotec om att hyra 1 200 kvadratmeter i fastigheten Kista Front i Kista, norra Stockholm.
Publicerad den 5 December 2018

Cargotec är ett finländskt företag, noterat på Helsingforsbörsen. Bolaget äger de svenska varumärkena Kalmar, HIAB och Bromma. Kalmar och Bromma är primärt verksamma inom hamnsektorn där man tillhandahåller lösningar för hantering av containrar. HIABs verksamhet rör fordonsbaserad lasthantering såsom lastkranar och lastplattformar.

Nu väljer Cargotec att etablera sig på dryga 1 200 kvadratmeter i fastigheten Kista Front, i Kista i norra Stockholm. Lokalerna kommer att inhysa ett team om cirka 100 personer. Verksamheten i de nya lokalerna innefattar försäljning och service till den lokala marknaden men även vissa globala funktioner såsom forskning och utveckling, marknadsföring och säljsupport. Kontraktet är på fem år och Cargotec tillträdde lokalerna den 30 november.
– Vi ser fram emot att flytta in i nya och fräscha lokaler. Samarbetet med fastighetsägaren Atrium Ljungberg har fungerat mycket bra och de verkligen har tillgodosett våra önskemål avseende lokalen. Läget för vårt nya kontor, nära E4:an, mitt mellan Stockholms city och Arlanda, passar oss perfekt, säger Vikram Raman som är ansvarig för kontoret i Kista.
– Vi ser att Kista attraherar många företag från olika branscher. Det som efterfrågas är bland annat lokaler med goda parkeringsmöjligheter i logistiskt strategiska lägen. Vi är väldigt glada att ytterligare ett internationellt starkt varumärke som Cargotec väljer Kista Front, säger William Wetterholm, marknadsområdeschef, Atrium Ljungberg i Kista och Sundbyberg.

Hyresavtalet med Cargotec är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige