Image
Bild: Istock

Arwidsro köper projektfastighet för LSS-boende i Stenungsund

Transaktioner Arwidsro förvärvar projekt för utveckling av LSS-boende i Näs, norr om centrala Stenungsund. Förvärvet från Amveni omfattar blivande 562,5 kvadratmeter BTA och tillträddes 2 december 2020.
Publicerad den 3 December 2020

Ett stenkast från hamnen kommer boendet med sex enheter att uppföras, inom ramen för Arwidsros gröna ramverk, med certifiering Miljöbyggnad silver. Planerad byggstart under slutet av 2020 och planerat färdigställande under fjärde kvartalet 2021. Köpeskillingen beräknas till cirka 23 miljoner kronor och kommer erläggas löpande. När LSS-boendet är färdigställt kommer det inbringa en hyresintäkt om 1,4 miljoner kronor. Hyresgäst är Humana, som med sin vision Alla har rätt till ett bra liv, är ledande omsorgskoncern i Norden.
– Vi är stolta över att etablera vårt första LSS-boende. Inom segmentet samhällsfastigheter vill vi vara med och bidra till ett samhälle där alla oavsett ålder och förutsättningar får möjlighet att utvecklas och växa till sin fulla potential, säger Tobias Kjellin, affärsområdesansvarig på Arwidsro Samhällsfastigheter.

LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, kan ge rätt till boende för personer med funktionsnedsättning, med målet att ge personen möjlighet att bo i ett fullvärdigt hem utan institutionsprägel, för permanent bruk med stöd och service dygnet runt. Oavsett när i livet man drabbas av en funktionsnedsättning kan man ha rätt till stöd enligt LSS.

Stenungsunds kommun i Västra Götalands län, är en expanderande kustkommun med cirka 26 500 invånare. I kommunen finns skärgård, sjöar och skog vilket ger invånare och besökare goda möjligheter till friluftsliv och rekreation.

Arwidsro biträddes av Advokatfirman Törngren Magnell.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY