Image
Bild: Istock

Arwidsro köper projektfastighet för LSS-boende i Stenungsund

Transaktioner Arwidsro förvärvar projekt för utveckling av LSS-boende i Näs, norr om centrala Stenungsund. Förvärvet från Amveni omfattar blivande 562,5 kvadratmeter BTA och tillträddes 2 december 2020.
Publicerad den 3 December 2020

Ett stenkast från hamnen kommer boendet med sex enheter att uppföras, inom ramen för Arwidsros gröna ramverk, med certifiering Miljöbyggnad silver. Planerad byggstart under slutet av 2020 och planerat färdigställande under fjärde kvartalet 2021. Köpeskillingen beräknas till cirka 23 miljoner kronor och kommer erläggas löpande. När LSS-boendet är färdigställt kommer det inbringa en hyresintäkt om 1,4 miljoner kronor. Hyresgäst är Humana, som med sin vision Alla har rätt till ett bra liv, är ledande omsorgskoncern i Norden.
– Vi är stolta över att etablera vårt första LSS-boende. Inom segmentet samhällsfastigheter vill vi vara med och bidra till ett samhälle där alla oavsett ålder och förutsättningar får möjlighet att utvecklas och växa till sin fulla potential, säger Tobias Kjellin, affärsområdesansvarig på Arwidsro Samhällsfastigheter.

LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, kan ge rätt till boende för personer med funktionsnedsättning, med målet att ge personen möjlighet att bo i ett fullvärdigt hem utan institutionsprägel, för permanent bruk med stöd och service dygnet runt. Oavsett när i livet man drabbas av en funktionsnedsättning kan man ha rätt till stöd enligt LSS.

Stenungsunds kommun i Västra Götalands län, är en expanderande kustkommun med cirka 26 500 invånare. I kommunen finns skärgård, sjöar och skog vilket ger invånare och besökare goda möjligheter till friluftsliv och rekreation.

Arwidsro biträddes av Advokatfirman Törngren Magnell.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Arwidsro på Branschguiden

Vi utvecklar fastigheter som skapar en helhet, genom att samla olika kompetenser – såsom samhällsplanerare, arkitekter, tekniska experter, konstnärer – och få dessa att samverka med ett gemensamt kvalitetsfokus i alla dimensioner.

DE LIVSMILJÖER VI TILLSAMMANS SKAPAR SKA FÅ MÄNNISKOR ATT MÅ BRA.

Vår ambition är att vara ett ansvarstagande, personligt och överraskande fastighetsföretag med innovativa lösningar. Bara med hög kvalitet kan vi bygga förtroendefulla relationer och nå våra hållbara och långsiktiga mål. Vi prioriterar alltid långsiktig kvalitet även om ...

Läs mer om Arwidsro på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor våg av nya asiatiska investerare att vänta 2021

Sverige I takt med ökade vaccinationstal mot Covid-19 och lättade reserestriktioner väntas transaktioner med internationella investerare öka i Sverige under 2021. Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers, berättar för Fastighetssverige vilka nya investerare som tar sikte på Sverige, vilka segment och städer de intresserar sig för.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY