Image

Aros och Profi samarbetar kring Danderyds största bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur Aros Bostadsutveckling AB och Profi Fastigheter har avtalat om att samarbeta avseende utvecklingen av cirka 400 lägenheter i Danderyds största bostadsutvecklingsprojekt. Målsättningen är att skapa ett attraktivt bostadsområde i bästa kommunikationsläge i Östra Mörbylund, strax söder om Danderyds sjukhus.
Publicerad den 13 Oktober 2016
Danderyd. Bild: Profi Fastigheter
Danderyd.

Profi initierade 2011 ett utvecklingsförslag för bolagets fastigheter Sjukhuset 9 & 10 samt kommunens fastighet Sjukhuset 4 i Östra Mörbylund. Tillsammans med Danderyds kommun har Profi arbetat med en ny detaljplan för området i syfte att skapa ett attraktivt och hållbart bostadsutvecklingsprojekt. Detaljplanen omfattar byggrätter för cirka 32 400 kvadratmeter ljus BTA, motsvarande cirka 400 bostäder, och har varit på granskning under sommaren 2016. Antagande beräknas under fjärde kvartalet 2016. Aros Bostad räknar med att byggstart av första etappen kan ske under 2017.

– Vi är mycket glada att få genomföra detta bostadsprojekt. Läget är mycket lämpligt för bostadsutveckling, med mycket goda kommunikationer samt närhet till både Stockholms innerstad, service, handel och grönområden. Med bussar, tunnelbana och Roslagsbanan i omedelbar närhet blir detta ett mycket attraktivt och välbeläget bostadsområde för såväl familjer som unga vuxna, säger Samir Taha, vd och partner för Aros.

– Vi ser fram emot samarbetet med Aros Bostad kring Danderyds största bostadsutvecklingsprojekt. Tillsammans med kommunen har vårt gemensamma mål varit att utveckla platsen till ett attraktivt bostadsområde med goda kvalitéer. Det känns extra tillfredsställande att projektet inte tar några gröna ytor i anspråk och ändå tillför så många nya bostäder till kommunen, vilket är helt i linje med vår långsiktiga hållbarhetsstrategi kring samhällsbyggnad, säger Thomas Sipos, vd för Profi.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige