Image
Maria Karlsson blir ny chef för fastighetsförädling på Arlandastad Group
Maria Karlsson blir ny chef för fastighetsförädling på Arlandastad Group Bild: Arlandastad Group

Arlandastad Group rekryterar chef till fastighetsförädling

Karriär Arlandastad Group fortsätter sin tillväxtresa och lägger grunden för en växande organisation i Skavsta. För att hantera tillväxten på den nya geografin stärker bolaget upp med Maria Karlsson, nuvarande näringslivschefen i Nyköpings kommun. Maria börjar sin nya tjänst den 1 januari 2023 och kommer ansvara för fastighetsutvecklingen av Explore Skavsta. Ett utvecklingsprojekt på totalt 4,84 miljoner kvadratmeter - motsvarande 13 Gamla stan.
Publicerad den 26 September 2022

Maria Karlsson kommer från Nyköpings kommun där hon arbetar som divisions- och näringslivschef. In i den nya rollen som chef för fastighetsförädling i Explore Skavsta har Maria med sig över 20 års erfarenhet från olika nivåer av ledarroller, projektledarskap och affärsutveckling inom privat och offentlig sektor. Maria Karlsson kommer ta ett helhetsansvar för den organisation som skapas i Explore Skavsta och driva fastighetsutvecklingen för den destination som ska växa fram.

– Jag ser fram emot att bli en del av en kraftig tillväxtresa i ett område som jag känner så väl och arbetat med i många år. Att få vara med och skapa en destination från grunden och utmana gamla sanningar. Och framför allt att bli en del av ett bolag med ett stort driv och engagemang. Det passar mig och min personlighet. Nu ska vi utveckla morgondagens stad och en kommunikationsnod av rang, säger Maria Karlsson.

– Vi är väldigt glada över att Maria har valt att arbeta med oss. Hennes långa erfarenhet som affärsutvecklare, med ett starkt ledarskap, hennes goda lokalkännedom och ett nätverk på både lokal och regional nivå gör henne till rätt person på rätt plats. Marias erfarenhet från offentlig sektor kommer även säkerställa ett fortsatt professionellt samarbete med kommun och region som är viktigt för områdets utveckling, säger Erik Nyberg chef fastighetsförädling, Arlandastad Group.

Markområdet som ska utvecklas har idag delvis detaljplanerad mark där man redan nu kan påbörja utvecklingen samtidigt som det pågår detaljplaneprocesser för en första större etapp.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige