Image
Finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna: Pegah Abedini, Nordier, Olivia Eldh, Forsen och Linda Bernheden, Einar Mattsson Byggnads.
Finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna: Pegah Abedini, Nordier, Olivia Eldh, Forsen och Linda Bernheden, Einar Mattsson Byggnads.

Årets Unga Fastighetskvinna – finalist nr 3!

Fastighetskvinnan Under tre dagar presenterar vi finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2017. Dagens finalist: Linda Bernheden, 30, biträdande platschef på Einar Mattsson Byggnads AB.
Publicerad den 16 Augusti 2017

För drygt tre år sedan tog Linda Bernhedens karriärväg en tvär sväng. Efter att ha tagit en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot marknadsföring och sedan arbetat med försäljning av designmöbler för offentliga miljöer kände hon att hon ville göra något nytt.

- Utmaningarna tog slut och jag kände att jag behövde utvecklas. Min man är i branschen och han tipsade om att tjänsten som entreprenadingenjör skulle passa mig, och på den vägen fick jag kontakt med Einar Mattsson. Det var något helt annat än allt jag hade gjort tidigare men jag trivdes jättebra med en gång.

Efter ett och ett halvt år gick hon vidare inom bolaget och är för närvarande biträdande platschef på ett nyproduktionsprojekt i Liseberg i Älvsjö – 137 lägenheter för Blomsterfonden och Linda Bernheden ansvarar för ekonomi, underentreprenörer och personal (som mest 17 yrkesarbetare).

Att hon inte har den klassiska byggbakgrunden ser hon nu bara som positivt.
- Som ekonom lägger jag fokus på ekonomistyrning snarare än det byggtekniska, det finns tillräckligt många som har den kompetensen. Det här är mitt första projekt på en ledande position och jag känner att jag har spridit kunskap och inte minst engagemang kring det ekonomiska bland medarbetarna. Den här branschen är i stort behov av kompetens utifrån och om jag kan inspirera andra att våga söka sig till bygg- och fastighetssektorn så gör jag gärna det.

- Många har förutfattade meningar om byggbranschen, att det ska vara en speciell kultur, men jag har bara positiva erfarenheter. Jag har fått ett väldigt positivt bemötande. Jag hade kanske trott att de skulle tycka att jag ställde dumma frågor i början när jag var ny, men jag har aldrig fått höra något sådant.

En av Lindas målsättningar är att bygga en bra gemenskap på arbetsplatsen, mottot är att man ska ha ”kul på Liseberg”.

- Jag tror att en av mina styrkor är att jag är bra på att få med mig folk, att bygga ett team med både våra egna hantverkare och underentreprenörer. Visst kan det vara bra med kick offer och liknande, men det är det vardagliga som är det viktiga; att man tar sig tid att prata med varandra, att våga skratta. Vi har arbetat med det här projektet i drygt ett och ett halvt år och det känns som att vi har blivit som en stor familj.
Projektet i Älvsjö är i slutskedet nu, och därefter kommer Linda Bernheden ta nästa steg och gå vidare som platschef på ett annat bostadsprojekt, ett Einar Mattsson-projekt i Norra Djurgårdsstaden i ungefär samma storleksklass.

- Jag trivs bra på Einar Mattsson, det är en stort företag med struktur och rutiner, men det känns samtidigt personligt och man arbetar på många sätt som ett litet. Det känns som att man får det bästa av två världar.

Hur ser du på dig själv om tio år?
- Jag har fått den frågan förut och har inget klockrent svar som många andra har. Om någon hade frågat mig för tio år sedan, så hade jag ju aldrig svarat att jag skulle vara platschef på ett bygge i dag. Men jag vill att arbetet ska innehålla personalansvar och ledarskap. Ska jag ge mig på en gissning så säger jag affärsområdeschef på Einar Mattsson.

Linda Bernheden, Pegah Abedini och Olivia Eldh är de tre finalister i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. De bjuds in till seminariet Fastighetskvinnan, som avslutas med prisutdelning för utmärkelsen. Newsec är prissponsor.

Juryn, som har utsett finalisterna och som även utser vinnaren, består av tre kända fastighetsprofiler: Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Max Barclay.
Seminariet Fastighetskvinnan äger rum på Grand Hotel den 7 september. Du anmäler dig till seminariet här.

Namn: Linda Bernheden.
Ålder: 30 år.
Familj: Gift sedan två år.
Fritidsintressen: Familj, vänner, resor och träning.
Bakgrund: Ekonomie magister från Karlstads universitet, examen 2009. Säljansvarig Mellansverige på Nola Industrier 2010-2014. På Einar Mattson Byggnads AB sedan 2014, först som entreprenadingenjör, sedan som biträdande platschef.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY