Image
Finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna: Pegah Abedini, Nordier, Olivia Eldh, Forsen och Linda Bernheden, Einar Mattsson Byggnads.
Finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna: Pegah Abedini, Nordier, Olivia Eldh, Forsen och Linda Bernheden, Einar Mattsson Byggnads.

Årets Unga Fastighetskvinna – finalist nr 3!

Fastighetskvinnan Under tre dagar presenterar vi finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2017. Dagens finalist: Linda Bernheden, 30, biträdande platschef på Einar Mattsson Byggnads AB.
Publicerad den 16 Augusti 2017

För drygt tre år sedan tog Linda Bernhedens karriärväg en tvär sväng. Efter att ha tagit en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot marknadsföring och sedan arbetat med försäljning av designmöbler för offentliga miljöer kände hon att hon ville göra något nytt.

- Utmaningarna tog slut och jag kände att jag behövde utvecklas. Min man är i branschen och han tipsade om att tjänsten som entreprenadingenjör skulle passa mig, och på den vägen fick jag kontakt med Einar Mattsson. Det var något helt annat än allt jag hade gjort tidigare men jag trivdes jättebra med en gång.

Efter ett och ett halvt år gick hon vidare inom bolaget och är för närvarande biträdande platschef på ett nyproduktionsprojekt i Liseberg i Älvsjö – 137 lägenheter för Blomsterfonden och Linda Bernheden ansvarar för ekonomi, underentreprenörer och personal (som mest 17 yrkesarbetare).

Att hon inte har den klassiska byggbakgrunden ser hon nu bara som positivt.
- Som ekonom lägger jag fokus på ekonomistyrning snarare än det byggtekniska, det finns tillräckligt många som har den kompetensen. Det här är mitt första projekt på en ledande position och jag känner att jag har spridit kunskap och inte minst engagemang kring det ekonomiska bland medarbetarna. Den här branschen är i stort behov av kompetens utifrån och om jag kan inspirera andra att våga söka sig till bygg- och fastighetssektorn så gör jag gärna det.

- Många har förutfattade meningar om byggbranschen, att det ska vara en speciell kultur, men jag har bara positiva erfarenheter. Jag har fått ett väldigt positivt bemötande. Jag hade kanske trott att de skulle tycka att jag ställde dumma frågor i början när jag var ny, men jag har aldrig fått höra något sådant.

En av Lindas målsättningar är att bygga en bra gemenskap på arbetsplatsen, mottot är att man ska ha ”kul på Liseberg”.

- Jag tror att en av mina styrkor är att jag är bra på att få med mig folk, att bygga ett team med både våra egna hantverkare och underentreprenörer. Visst kan det vara bra med kick offer och liknande, men det är det vardagliga som är det viktiga; att man tar sig tid att prata med varandra, att våga skratta. Vi har arbetat med det här projektet i drygt ett och ett halvt år och det känns som att vi har blivit som en stor familj.
Projektet i Älvsjö är i slutskedet nu, och därefter kommer Linda Bernheden ta nästa steg och gå vidare som platschef på ett annat bostadsprojekt, ett Einar Mattsson-projekt i Norra Djurgårdsstaden i ungefär samma storleksklass.

- Jag trivs bra på Einar Mattsson, det är en stort företag med struktur och rutiner, men det känns samtidigt personligt och man arbetar på många sätt som ett litet. Det känns som att man får det bästa av två världar.

Hur ser du på dig själv om tio år?
- Jag har fått den frågan förut och har inget klockrent svar som många andra har. Om någon hade frågat mig för tio år sedan, så hade jag ju aldrig svarat att jag skulle vara platschef på ett bygge i dag. Men jag vill att arbetet ska innehålla personalansvar och ledarskap. Ska jag ge mig på en gissning så säger jag affärsområdeschef på Einar Mattsson.

Linda Bernheden, Pegah Abedini och Olivia Eldh är de tre finalister i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. De bjuds in till seminariet Fastighetskvinnan, som avslutas med prisutdelning för utmärkelsen. Newsec är prissponsor.

Juryn, som har utsett finalisterna och som även utser vinnaren, består av tre kända fastighetsprofiler: Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Max Barclay.
Seminariet Fastighetskvinnan äger rum på Grand Hotel den 7 september. Du anmäler dig till seminariet här.

Namn: Linda Bernheden.
Ålder: 30 år.
Familj: Gift sedan två år.
Fritidsintressen: Familj, vänner, resor och träning.
Bakgrund: Ekonomie magister från Karlstads universitet, examen 2009. Säljansvarig Mellansverige på Nola Industrier 2010-2014. På Einar Mattson Byggnads AB sedan 2014, först som entreprenadingenjör, sedan som biträdande platschef.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2020

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: 14 oktober, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
Enligt besked från Polismyndigheten är Fastighetskvinnan inte att betrakta som offentlig tillställning varför vi kommer kunna genomföra seminariet fysiskt vilket innebär att du kan känna dig helt trygg med att nu boka din plats!
Föredrar du att inte närvara fysiskt på Fastighetskvinnan kan du följa dagen från din dator/mobil/läsplatta då vi kommer att live-streama hela dagen. Du kommer också att kunna ställa frågor till talarna via Menti-systemet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Du kan läsa om förra årets seminarium här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2019 års event här:Partners: 

  

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY