Image
Pegah Abedini är en av tre finalister i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon och på onsdag presenteras de övriga.
Pegah Abedini är en av tre finalister i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon och på onsdag presenteras de övriga. Bild: Nordier

Årets Unga Fastighetskvinna – finalist nr 1!

Fastighetskvinnan Under tre dagar presenterar vi finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2017. Dagens finalist: Pegah Abedini, 27 år, projektledare inom affärsområdet Transaktion på Nordier.
Publicerad den 14 Augusti 2017

Heter man Pegah Abedini vänjer man sig vid att en del har förutfattade meningar. Som svensklärarinnan på skolan i Täby som trodde att Pegah hade fuskat med uppsatsen: ”Så här bra svenska kan inte en invandrartjej skriva.” Uppsatsen var värd ett MVG, men Pegah fick bara G eftersom hon ”inte hade skrivit den själv”.

- Lärarinnan insåg snart att jag var bra på svenska... Jag var i princip den enda med invandrarbakgrund på skolan, men det var ju bara mitt namn och utseende som var annorlunda.

Pegah valde sedan en språkinriktad gymnasieutbildning och kan nu göra sig förstådd på sex språk – svenska, engelska, tyska, franska, spanska och persiska.

- Jag drivs delvis fortfarande av att visa att de fördomsfulla har fel. Även i dag, i mitt arbete, uppstår det vissa situationer. Folk tror att jag är en assistent till Micke (Wilton, vd på Nordier), ibland kan jag ha långa mejlkonversationer med människor och när vi väl träffas har de hela tiden trott att jag är en man. Men det är ganska kul, jag älskar surprise moments, skrattar Pegah Abedini.

Hon är i dag projektledare inom transaktioner på Nordier.
- Jag projektleder förmedlingsuppdrag, allt från intag till due diligence-processer till att hitta köpare, förhandlingar, ända till tillträde. Det är inspirerande att vara med genom hela processen och roligt att arbeta med nya projekt hela tiden.

Hon har arbetat på Nordier sedan 2013, då hon anställdes som analytiker. Snart blev hon floor manager och sedan projektledare. Nyligen gick hon en mäklarutbildning på Malmö Högskola, parallellt med jobbet.

- Vi satsar på ett nytt affärsområde, Offentlig upphandling, som i vårt fall handlar om transaktioner för stat, kommun och landsting. Men då krävs att man är registrerad fastighetsmäklare, så jag gick en utbildning på Malmö Högskola två veckoslut i månaden. Jag läste in ett års studier på en halv termin. Det var fyra tentor på fem dagar, det var ganska galet inser jag nu i efterhand…

Att hon hamnade i fastighetsbranschen är både logiskt och slumpartat.

- Min mammas släkt höll på med fastigheter i Teheran (Iran). Mina föräldrar kom till Sverige i slutet av 1980-talet och mamma har även nu en fastighet, ett före detta tandläkarhus i Åkersberga som jag har hjälpt henne att hitta en ny hyresgäst till.

- När jag skulle välja högskoleutbildning råkade jag hitta en broschyr inklämd mellan sätena på bussen om den utbildning som jag sedan sökte, fastighet och finans på KTH. Jag tyckte direkt att det verkade vara en intressant och nischad utbildning - att den bara var tre år passade mig också, jag ville ut och jobba.

Hon började vid sidan av studierna jobba extra på Förvaltaren i Sundbyberg, där hon även arbetade ett år efter examen.

- Förvaltaren var en bra skola. Jag var affärscontroller och prövade att räkna på olika investeringar, projekt och tyckte att det var spännande. Det var naturligt att söka mig till konsultsidan och jag skickade några spontanansökningar som ledde till en lunch med Nordier.

- Jag klickade direkt med Nordiers mentalitet, ett ungt, framåt och lite udda gäng… Då var det inte så många kvinnor på bolaget heller, vilket jag valde att se som en möjlighet att sticka ut.

Hur ser du dig själv om tio år?
- Jag vill fortsätta att jobba med transaktioner, om tio år som vd eller partner.

Pegah Abedini är en av tre finalister i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. Finalisterna bjuds in till seminariet Fastighetskvinnan, som avslutas med prisutdelning för utmärkelsen. Newsec är prissponsor.

Juryn, som har utsett finalisterna och som även utser vinnaren, består av tre kända fastighetsprofiler: Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Max Barclay.
Seminariet Fastighetskvinnan äger rum på Grand Hotel den 7 september. Du anmäler dig till seminariet här.

FAKTA
Namn: Pegah Abedini.
Ålder: 27 år.
Bor: Norrmalm, Stockholm.
Familj: Sambon Ludwig.
Fritidsintressen: ”Jag tränar gärna och ofta, På Nordier grupptränar vi med PT två gånger i veckan och har en årlig tävling, Nordier Challenge. I år vann jag i jägarvila. Sedan väger jag upp träningen med ett stort matlagningsintresse, vilket kanske kommer från mina föräldrar – min pappa har haft en Icabutik och mamma startade upp Brasserie Bobonne. Jag älskar att laga och bjuda på mat från hela världen, hemifrån oss går man inte hungrig!"

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2023

Var: Grand Hotel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 14 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:Partners:Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige