Image
Årets Unga Fastighetskvinna 2018: Kerstin Lindberg Göransson, juryledamot och vd för prissponsorn Akademiska Hus, 2018 års vinnare Sonja Ståhl och juryordföranden Kristina Alvendal.
Årets Unga Fastighetskvinna 2018: Kerstin Lindberg Göransson, juryledamot och vd för prissponsorn Akademiska Hus, 2018 års vinnare Sonja Ståhl och juryordföranden Kristina Alvendal. Bild: Axel Ohlsson

Årets Unga Fastighetskvinna: Tre veckor kvar att nominera

Fastighetskvinnan I dag är det tre veckor kvar innan nomineringsprocessen för Årets Unga Fastighetskvinna avslutas. Här berättar förra årets vinnare om tiden som har gått sedan hon vann. – Det har varit en hel del uppståndelse. Jag trodde faktiskt inte att det var så stort, säger Sonja Ståhl, fastighetschef på Willhem i Helsingborg.
Publicerad den 20 Maj 2019

Årets Unga Fastighetskvinna har varit en del av Fastighetssveriges seminarium Fastighetskvinnan sedan starten 2014. Priset går till en kvinna, max 35 år (född 1984 eller senare) som verkar i eller kring fastighetsbranschen. Vinnaren av Årets Unga Fastighetskvinna antar gärna utmaningar, är en god förebild och har förutsättningar att bli en framtida ledare inom branschen.

Du nominerar din favorit genom att mejla nicklas@fastighetssverige.se och berätta om din kandidat. En välskriven motivering förbättrar din kandidats chanser. Sista dag för att nominera är den 10 juni, i dag om tre veckor alltså!

Juryn består av stadsbyggnadsexperten Kristina Alvendal (ordf), Kungsledens vd Biljana Pehrsson och Akademiska Hus vd Kerstin Lindberg Göransson. Juryn utser tre finalister som bjuds in till seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 4 september, där vinnaren koras.

Förra året vann alltså Sonja Ståhl, 29, fastighetschef på Willhem i Helsingborg. Hon började på Willhem i mars 2017 och har sedan byggt upp en egen förvaltningsorganisation i staden och är dessutom engagerad i att lyfta "riskområdet" Söder i Helsingborg.

Hur har tiden sedan du vann utmärkelsen varit?
– Det har varit både roligt och spännande. Willhem har expanderat ytterligare i Helsingborg och organisationen har också blivit större, det är nästan så att vi är för stora för vårt kontor nu… Projektet på Söder går framåt, vi har fått med oss alla fastighetsägare. Det är roligt och inte minst viktigt, för både Söder och Helsingborg i stort.

– På det personliga planet har det också hänt saker; jag är mammaledig nu efter att ha fått mitt andra barn den 19 mars! Det känns naturligtvis också jättebra även om jag är en sådan som har svårt för att vara hemma och "vila". Jag klättrar en del på väggarna, skrattar Sonja Ståhl, 29.

Hon vann utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna i september 2018.
– Det blev väldigt uppmärksammat. Det var många som hörde av sig och gratulerade, jag trodde faktiskt inte att det var så här stort… Många har läst om utmärkelsen och hört av sig för att få veta mer om vår förvaltningsmodell och vårt arbete på Söder. Jag fick till och med ett brev från stadsledningen i Helsingborgs stad som gratulerade till det prestigefyllda priset. Jättekul!

– Sedan känner jag att priset var en bekräftelse på att det vi gör här är rätt. Om jag tidigare tvekade lite och tänkte "kan man göra så här?" så har jag nu mer självförtroende i min roll och i det vi gör med Willhem här i Helsingborg.

Akademiska Hus är prissponsor i Årets Unga Fastighetskvinna och Sonja Ståhls förstapris var en ledarskapskurs hos Ledarstudion.
– Jag uppskattade den verkligen, det handlade inte bara om att stärka sitt ledarskap och att uttrycka sig bättre utan också om att lära känna sig själv och andra delar av sig själv.

Du nominerar alltså din favorit till Årets Unga Fastighetskvinna 2019 genom att mejla nicklas@fastighetssverige.se och berätta om din kandidat. Sista dag för att nominera är den 10 juni, i dag om tre veckor!

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Fastighetskvinnan 2023

Var: Grand Hotel, Stockholm

När: 7 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Se film från ett tidigare event här:


Arrangörer:

Mer från Fastighetssverige