Image
Farnaz Mortazavi är finalist i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon och på torsdag presenterar vi de övriga finalisterna.
Farnaz Mortazavi är finalist i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon och på torsdag presenterar vi de övriga finalisterna.

Årets Unga Fastighetskvinna: Nu presenterar vi finalisterna

Fastighetskvinnan De tre finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna är nu utsedda. Under tre dagar presenterar vi dem (utan inbördes ordning). Dagens finalist: Farnaz Mortazavi – vice vd och affärsområdeschef på Fasticon Kompetens.
Publicerad den 18 Augusti 2015

Farnaz Mortazavi är sedan 2014 vice vd och affärsområdeschef för bolagets rekryterings- och interimsverksamhet i Sverige.

Hon rekryterades 2010 som chef för rekryteringsteamet och har sedan dess, tillsammans med vd Jonas Gustavsson, utvecklat Fasticon Kompetens som i dag har ett 50-tal anställda.

Bolagets ägarbild ändrades nyligen, då Byggmästare Anders J Ahlström Holding köpte 70 procent av aktierna.

- Det ser jag väldigt positivt på. Det har inte påverkat vårt dagliga arbete, men det ger oss framtida möjligheter att växa och expandera till andra delar inom samhällsbyggnadssektorn. Jag ser också positivt på Ahlström som ägare. De gör samhällsnytta och arbetar mycket med frågor som rör integration i vårt samhälle, något jag personligen brinner för, säger Farnaz Mortazavi.

Hon är född i Sverige, men har föräldrar från Iran. Hennes pappa var läkare och familjen följde under Farnaz barndomsår med honom när han arbetade i bland annat Frankrike och Spanien.

Bakgrunden innebär att Farnaz Mortazavi (som dessutom har studerat på Westminster i London) i dag pratar fyra språk flytande – svenska, engelska, persiska och spanska.

- I dag ser jag min uppväxt som berikande, den har gjort mig till den jag är. Jag kanske mer än många andra ser värdet i att ha personer med olika bakgrunder i en organisation.

- Min dröm är att bygga ett framgångsrikt företag som är mångsidigt och mångkulturellt, samtidigt som medarbetarna delar bolagets gemensamma värdegrund. Delar man värdegrunden så blir olikheterna berikande och skapar en positiv dynamik. På Fasticon Kompetens har vi påbörjat den resan men det finns mycket kvar att göra.

Farnaz Mortazavi började arbeta med rekrytering inom bygg-och fastighetsbranschen i London 2004.

- Jag började på PSD Group, en av Englands ledande aktörer inom rekrytering av högre tjänstemän och chefer inom fastighet och bygg. Och en helt ny värld öppnade sig! Jag insåg hur bred branschen var och vilka karriärmöjligheter som finns.

När hon kom tillbaka till Sverige 2006 byggde hon upp det brittiska rekryteringsföretaget Hays nya affärsområde Construction & Property i Sverige innan hon rekryterades till Fasticon Kompetens 2010.

- Tidigare har fokus mest legat på fastigheterna, men på senare år har fler och fler istället insett att det är genom kompetent personal man får ett bra resultat. Jag brinner för kompetensförsörjnings- och ledarskapsfrågor och tycker att det är glädjande att det går åt rätt håll.

Hur beskriver du dig själv som ledare?
- Jag har en coachande ledarstil och är transparent och kommunikativ. Jag är bra på att skapa en stark vikänsla och trygghet i teamen, vilket oftast är avgörande för att nå resultat.

Vem som vinner utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna avslöjas på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm den 1 september. Du kan läsa mer om utmärkelsen här.

Vinnaren utses av juryn, som består av Agneta Jacobsson (ordförande), Kerstin Lindberg Göransson och Kristina Alvendal.

Akademiska Hus är prissponsor för Årets Unga Fastighetskvinna.

Fastighetskvinnan är ett affärsseminarium med fokus på den svenska fastighetsbranschen. Unikt för det här seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor. Större delen av seminariet består av rena affärspunkter. Här är samtliga talare kvinnor.

Seminariet handlar också om jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Här medverkar också manliga fastighetstoppar.

Du hittar hela seminarieprogrammet här .

Du anmäler dig här.

FAKTA/
Namn: Farnaz Mortazavi.
Ålder: 35 år.
Bor: Vasastan, Stockholm.
Familj: Pojkvän.
Fritidsintressen: "Jag önskar att jag kunde säga att jag ha en hobby men...nej. Jag har en stor passion för musik och älskar att resa och tillbringa tid med mina nära och kära.”
Arbetsgivare före Fasticon Kompetens: Euro London Appointments, PSD Group, Hays.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2024

Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: Torsdag 5 september

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är att Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:

Partners:

Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige