Image
Juryordföranden Kristina Alvendal, vinnaren Jenny Jonsson, finalisterna Rebecka Eidenert och Amanda Welander, Mgruppens Annica Söderberg och juryledamoten Biljana Pehrsson.
Juryordföranden Kristina Alvendal, vinnaren Jenny Jonsson, finalisterna Rebecka Eidenert och Amanda Welander, Mgruppens Annica Söderberg och juryledamoten Biljana Pehrsson. Bild: Axel Ohlsson

Årets Unga Fastighetskvinna – här är vinnarpriset

Fastighetskvinnan Jenny Jonsson, Årets Unga Fastighetskvinna kan nu sikta in sig på att ytterligare vässa sina färdigheter som ledare genom att delta i en av landets främsta utbildningar. – Vår vanligaste feedback är att de som har gått våra utbildningar får en ökad självinsikt och en bättre förståelse för att alla medarbetare är olika och har olika behov. Ledarskap formas i ett samspel, säger Annica Söderberg, vd för Mgruppen.
Publicerad den 4 September 2019

Akademiska Hus är prissponsor för Årets Unga Fastighetskvinna och de har valt att belöna vinnaren med en ledarskapsutbildning i samarbete med Mgruppen, som håller i ledarskapsutbildningar som fokuserar på att utveckla det personliga och effektiva ledarskapet på alla nivåer i en verksamhet. Jenny Jonsson får välja mellan tre olika utbildningar:

# Ny som chef
# Ledarskap för erfarna chefer
# Management Acceleration Program

Samtliga tre utbildningar hålls på internat i Stockholmsområdet och sträcker sig över som längst åtta dagar (3+2+3).
– Ledarskap är ingen quick fix och våra utbildningar är ofta något längre än andra utbildningsbolags. Vi nöjer oss inte med inspiration utan vill åstadkomma verklig transformation och ger därför mycket utrymme för träning och reflektion. Deltagarna får verktyg och kunskap för att bli trygga i chefsrollen, både i sig själv och i förhållande till medarbetare och kollegor. Allt hänger ihop; det börjar med att utveckla sig själv för att sedan kunna utveckla andra och sin verksamhet, säger Annica Söderberg, som har lett Mgruppen de senaste tre åren.

Mgruppen är ett av landets äldsta utbildningsföretag – det startades redan 1931 (då under namnet ALI – Arbetsledarinstitutet) och sedan 2014 ägs bolaget av Sveriges chefsorganisation Ledarna.
– Att bolaget har kunnat överleva ända sedan 1931 visar väl att vi har varit bra på att utveckla oss och följa med eller snarare leda de trender som råder. Det har ju skett en hel del svängningar genom åren. I mitten av förra seklet handlade det mer om att kontrollera, mäta, rationalisera, göra tidsstudier och följa upp medan dagens ledarskap handlar om att ge rätt förutsättningar för självledarskap, att stötta och följa upp kompetenta och ofta välutbildade medarbetare så att alla blir sedda på rätt sätt.

Ungefär 3 000 chefer och ledare genomgår Mgruppens utbildningar varje år. Bolaget har ett 20-tal öppna utbildningar, med ungefär 80 starter årligen, och därutöver företagsanpassade insatser på alla organisationsnivåer. Mgruppen erbjuder både internat- och dagalternativ.

– De utbildningar vinnaren nu får välja mellan är internatutbildningar. Vi brukar hålla utbildningarna i natursköna miljöer i Stockholmsregionen, till exempel Skogshem & Wijk och Villa Lovik på Lidingö, säger Annica Söderberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2024

Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: Torsdag 5 september

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:Partners:

Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige