Image
Här är finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna: Farnaz Mortazavi, Linda Eriksson och Cecilia Vestin.
Här är finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna: Farnaz Mortazavi, Linda Eriksson och Cecilia Vestin.

Årets Unga Fastighetskvinna: Här är finalisterna

Fastighetskvinnan De tre finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna är nu utsedda. Under tre dagar presenterar vi dem (utan inbördes ordning). De senaste dagarna har vi presenterat Farnaz Mortazavi, Fasticon Kompetens och Linda Eriksson, Hemfosa. Dagens finalist: Cecilia Vestin, Newsec – affärsansvarig för Alectauppdraget i Stockholm.
Publicerad den 20 Augusti 2015
Cecilia Vestin. Bild: Newsec
Cecilia Vestin.

Efter nästan tio år med olika roller inom Jernhusen rekryterades Cecilia Vestin till Newsec i oktober 2013.

- Jag hade nog inte gått över till konsultsidan om det inte hade varit för att det var just Alectauppdraget det handlade om. Det är ett spännande bestånd och Alecta är själva väldigt duktiga och drivande. Det gäller verkligen att vara på tårna varje dag, säger Cecilia Vestin.

Sedan hon tog över uppdraget – vars fastighetsvärde är cirka 13 miljarder kronor – har hon genomfört förändringar i organisationen, personal- och rapporteringsmässigt.

- Jag har nu åtta medarbetare i Alectauppdraget i Stockholm, det är några fler än när jag började. Vi ska göra ett bra arbete, men samtidigt ska ingen behöva jobba ihjäl sig. Det är viktigt att man har en bra balans mellan arbete och fritid.

- Tidigare ägnade flera medarbetare flera dagar åt att förbereda kvartalsrapporten till Alecta. Nu har vi hittat nya arbetssätt som både förenklar och höjer kvalitén på varje individs arbete så att det nu handlar det om några timmars jobb för en person under själva rapporteringsdagen. Istället kan medarbetarna lägga tid på att träffa hyresgästerna. Alectauppdraget är nationellt uppdelat i tre organisationer och vårt rapporteringssätt ska nu implementeras i hela Sverige.

Alectaportföljen i Stockholm består framför allt av kontor och handel i centrala lägen, men har också utökats med en bostadsdel, som Newsec också fick förtroendet att förvalta.

- Vi hade då ingen bostadsförvaltning i Stockholm så det var utmanande att bygga upp den nya organisationen kring detta.

Hur är du som ledare?
- Jag är öppen och jag är framför allt mig själv, jag bygger inte upp någon fasad på jobbet. Jag tycker att det är viktigt att man har roligt på kontoret, och det smittar av sig på mina medarbetare – jag hade det högsta resultatet på Newsec vid den senaste NMI-mätningen (Nöjd medarbetarindex). Jag drivs av att se andra utvecklas och jag vill föregå med gott exempel och visa att det går att kombinera karriär och familjeliv utan att behöva göra avkall på något. Det är viktigt att man har ett liv vid sidan av arbetet.

- Sedan bryr jag mig om mindre saker – jag uppvaktar medarbetarna när de fyller år, och nu när de kommer tillbaka från semestern står det en blomma skrivbordet. Vi firar uthyrningar och andra framgångar för medarbetarna och uppdraget, det är viktig del i att få engagerade medarbetare.

Vid sidan av Alectauppdraget är Cecilia Vestin engagerad i flera kvinnliga nätverk – hon har startat upp ett internt på Newsec och hon är sedan i maj styrelsesuppleant i styrelsenätverket Boarding For Success.

- Jag träffade Boarding For Success på Fastighetskvinnan förra året, så jag har inte varit engagerad så länge. Jag blev invald i våras och vi hade en nätverksträff här på Newsec före semestern. Det är jättekul att få input från andra branscher och att lyfta varandra.

Vem som vinner utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna avslöjas på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm den 1 september. Du kan läsa mer om utmärkelsen här.

Vinnaren utses av juryn, som består av Agneta Jacobsson (ordförande), Kerstin Lindberg Göransson och Kristina Alvendal.

Akademiska Hus är prissponsor för Årets Unga Fastighetskvinna.

Fastighetskvinnan är ett affärsseminarium med fokus på den svenska fastighetsbranschen. Unikt för det här seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor.

Större delen av seminariet består av rena affärspunkter. Här är samtliga talare kvinnor.

Seminariet handlar också om jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Här medverkar också manliga fastighetstoppar.

Du hittar hela seminarieprogrammet här.

Du anmäler dig här.

FAKTA
Namn: Cecilia Vestin.
Ålder: Fyller 38 i september.
Bor: I Herrängen, Stockholm.
Familj: Gift, två barn, 7 och 5 år och en fosterson på 18 år.
Fritidsintressen: Familjen, resor och träning.
Arbetsgivare före Newsec: Peab, Fastigo, SJ och Jernhusen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2024

Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: Torsdag 5 september

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är att Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:

Partners:

Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige