Image

Arcona bygger passivhusskola i Knivsta

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag av Knivsta kommunfastigheter att bygga nya Vrå skola i Alsike.
Publicerad den 10 November 2016
Nya Vrå Skola. Bild: LLP Arkitekter
Nya Vrå Skola.

Projektet genomförs som en totalentreprenad i samverkan med ett målpris om 169 miljoner kronor. Vrå Skola blir en ny grundskola i Alsike Nord för totalt 660 elever i årkurserna fem till nio.

Byggnaden på cirka 8 000 kvadratmeter är placerad på höjden i det helt nybyggda kvarteret. Huvudentrén och entréplats vetter mot den nya vägen i öster.

Vrå Skola ska bli en energieffektiv byggnad och kommer att uppfylla kraven för passivhusbyggnad. Med bergvärme och solfångare är målet att komma under en energiförbrukning på 15 kWh per kvadratmeter och år.

– Vi är mycket glada att Kommunfastigheter i Knivsta har valt Arcona som entreprenörer för bygget av deras nya passivhusskola. Vi tar till oss utmaningen med stor glädje, respekt och ödmjukhet och ser uppdraget som ett kvitto på vår styrka i att genomföra projekt i samverkan med höga miljöambitioner, säger Stefan Mårtensson, affärschef på Arcona.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige