Image
Amasten bygger hyresrätter i Falun och Gävle.
Amasten bygger hyresrätter i Falun och Gävle. Bild: Amasten

Amasten bygger hyresrätter i Falun och Gävle

Bostäder Amasten startar två nyproduktionsprojekt om sammanlagt 296 lägenheter för egen förvaltning. Projekten beräknas färdigställas i fjärde kvartalet 2022 med ett hyresvärde om 24 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Augusti 2021

Amasten förvaltar idag 398 hyreslägenheter i Sätra i Gävle. För att vidareutveckla området har en planprocess drivits vilket resulterat i en lagakraftvunnen detaljplan. Amasten startar nu etapp 1 med 162 lägenheter. Etapp 2 omfattar 205 lägenheter. Amasten förvaltar sammanlagt 900 lägenheter i Gävle.

Falun är en attraktiv och snabbt växande stad. Amasten äger idag fastigheten Tegelbruket 4 i Falun. På fastigheten finns en kommersiell byggnad med bland annat en Willys butik. I sydöstra delen av parkeringen har en planprocess drivits för att tillskapa nya hyresrätter. Amasten kan nu starta ett nyproduktionsprojekt om 124 lägenheter på tomten.
– Det är glädjande att vi drivit framgångsrika planprocesser och vi genom dessa starter är en bit på väg mot vårt mål att starta 2 000 bostäder till 2023. Vi stärker genom starterna vår närvaro i Gävle och etablerar oss med bostäder i Falun, säger Mikael Rånes, vd på Amasten.

I båda nyproduktionsprojekten byggs Amastens egenutvecklade Riki-hus. Riki- konceptet är ett nytt sätt att bygga energieffektiva hyresrätter med en industrialiserad process. Efter att lägenhetsmodulerna har monterats fortlöper arbetet med fasad, tak, detaljer och slutligen grönytor/montering av solceller. Ett Riki-hus uppförs på tolv månader, vilket är halva tiden än traditionell byggprocess.
– Projekten i Gävle och Falun blir de femte/sjätte vi uppför för egen förvaltning. I samtliga projekt har vi hållit tidplan och budget, en av de stora fördelarna med Riki-konceptet. Vi ser fram emot att välkomna nya hyresgäster 2022, säger Richard Lantz, nyproduktionschef på Amasten.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige