Image

Älvsbyhus lägger ned husfabrik

Bolag Älvsbyhus lägger ner fabriken i värmländska Vålberg vilket betyder att 44 medarbetare varslas och Vålbergs produktion kan flyttas till Bjärnum och Älvsbyn.
Publicerad den 18 September 2018

– Vi anpassar nu bolaget genom att fokusera ännu hårdare på kostnaderna för att sedan gå stärkta ur den sviktande småhusbranschen, säger Kent Johansson, vd för Älvsbyhus.

Älvsbyhus har i dag sammantaget 334 anställda i hela koncernen. Nedläggningen i Vålberg innebär att 44 personer av dem blir varslade, varav 39 är från kollektivsidan och fem är tjänstemän.

Fabriksnedläggningen till trots så har Kent Johansson en förhoppning om en vändning på marknaden:
– Vi hör att det börjar röra sig på bostadsmarknaden igen, försiktigt positiva signaler som vi hoppas är ett tecken på att det vänder uppåt. Sedan har vi själva nya husmodeller som ska lanseras i höst och vi har som mål att gå stärkta ur det här som bolag, säger Kent Johansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige