Image
Altura och SHH utvecklar ett äldreboende i Norrtälje.
Altura och SHH utvecklar ett äldreboende i Norrtälje. Bild: Altura/SHH

Altura och SHH utvecklar äldreboende i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Altura och SHH Samhällsfastigheter utvecklar tillsammans ett äldreboende i Norrtälje. Boendet planeras stå färdigställt år 2021 då omsorgsaktören Humana flyttar in för att bedriva äldreomsorg i fastigheten.
Publicerad den 3 Juli 2019

Boendet ska bli 3 800 kvadratmeter stort och rymma 60 lägenheter.

– Nu fördjupar vi vårt samarbete med SHH Samhällsfastigheter genom att påbörja vårt andra utvecklingsprojekt tillsammans. Det är glädjande då vi har samma värderingar kring välbefinnande i hemmet och prioriterar naturliknande koncept. Nu kommer vi göra allt vi kan för att boende, anhöriga och Humanas personal ska trivas bra i äldreboendet, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

För att främja trivsel är grönska högt prioriterat. Äldreboendet får därför en stimulerande utomhusmiljö med växthus, gym samt gott om sittplatser. Fastigheten utrustas även med hållbara specifikationer så som solceller på taket och energieffektiva lösningar.

– För SHH Samhällsfastigheter är det viktigt att kunna erbjuda välutvecklade och bra bostäder för olika skeden i livet. Vi ser ett stort behov av nya äldreboenden och kommer nu att kunna erbjuda Humana ett välutvecklat äldreboende i Norrtälje som tillfredsställer både målgruppens och verksamhetens behov. Vi är också glada över att återigen utveckla boende tillsammans med Altura, säger Fredrik Alvarsson, vd för SHH Samhällsfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige