Corona-pandemin innebär hårda påfrestningar på sjukvård, företag och samhällsekonomin. När tusentals människor permitteras från sina jobb och restauranger, kulturinstitutioner och företag tvingas stänga eller hålla igen verksamheten, hamnar många människor plötsligt i en situation där privatekonomin inte räcker till. Det kan leda till svårigheter att betala hyran för vissa hyresgäster.
– Sveriges allmännyttiga bostadsbolag är fast beslutna om att inga hyresgäster ska behöva sägas upp av den anledningen. Det är den kommunala socialtjänsten som ansvarar för att enskilda får den hjälp de behöver, till exempel genom försörjningsstöd, för att kunna betala hyran, säger Anders Nordstrand.
Staten har beslutat om stöd för att upprätthålla hushållens inkomster, men Anders Nordstrand menar att den extraordinära situationen innebär att någon form av riktat statligt stöd kan komma att behöva införas, till exempel i form av ett tillfälligt bostadsbidrag.
– Som fastighetsägare ser vi dessutom över vilka insatser vi kan göra för att hjälpa hyresgäster klara sig igenom krisen. Det kan exempelvis handla om att göra det möjligt att ta hyran på avbetalning under en begränsad tid, eller att avvakta så långt det är möjligt med att driva hyreskrav till inkasso.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.