Image

Akka köper 300 lägenheter i Hallsberg

Transaktioner Hallsbergs bostadsstiftelse säljer cirka 300 lägenheter till Akka Egendom
Publicerad den 3 Juli 2017
Henrik Jussi-Pekka. Bild: Möller & Partners
Henrik Jussi-Pekka.

Hallsbergs bostadsstiftelse har tidigare informerat om att de avser att sälja flera lägenheter på norr i Hallsberg. Stiftelsens motiv är att frigöra kapital för att kunna ROT:a övriga befintliga lägenheter men också att frigöra kapital för att kunna bygga fler bostäder.

Affären omfattar fastigheterna Välten (1), Lien 1,2,3 i vardagligt tal ”Korven & Senapen” samt Slagan 2 och 5 (Nytorgsgatan 3,5,7 och Norrgårdsgatan 1), totalt 306 lägenheter samt ett fåtal lokalhyresgäster.

- I Akka Egendom har vi hittat en långsiktig och seriös fastighetsägare som i och med sitt inträde i Hallsberg kommer bli en viktig framtida aktör för tätortens utveckling, säger stiftelsens ordförande Hans Karlsson.

- Vi är glada över att kunna välkomna alla våra nya hyresgäster till Akka. Det är Akkas andra förvärv från en kommunal aktör och i och med detta förvärv uppgår beståndet till nästan 2 500 lägenheter. Berörda fastigheter passar utmärkt i vår affärsidé. En stor del av kommunens befolkning pendlar till de närliggande tätorterna Kumla, Örebro med flera, och vi ser en stor potential i Hallsberg som ligger på pendlingsavstånd, säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Möller & Partners och Akka Egendom.

- Detta är Akkas första förvärv i kommunen och det andra beståndet i länet, det skapar en utmärkt plattform för oss att fortsätta att växa i Örebro län. Nu startar arbetet att effektivisera och komplettera förvaltningsenheterna ytterligare genom tilläggsförvärv, fortsätter Henrik Jussi-Pekka.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige