Image

Akelius utökar obligationslån med halv miljard

Ekonomi/Finansiering Akelius utökar ett icke säkerställt obligationslån med 500 miljoner kronor inom en befintlig ram om 1 500 miljoner kronor, där obligationer om 350 miljoner kronor emitterades i juni 2014.
Publicerad den 16 Januari 2015

Obligationslånet utökades till en underkurs motsvarande en kupongränta om Stibor tre månader plus 2,40 procentenheter. Lånet förfaller i mars 2018.

Emissionen övertecknades kraftigt.

Obligationslånet är sedan tidigare noterat på företagsobligationslistan vid Nasdaq Stockholm. Obligationerna löper med en rörlig kupongränta om Stibor tre månader plus 2,00 procentenheter.

Danske Bank och Swedbank har varit finansiella rådgivare medan Gernandt & Danielsson har agerat legal rådgivare till bolaget.

Relaterade artiklar

Ämnen

Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Gernandt & Danielsson erbjuder affärsjuridisk rådgivning till stora och medelstora svenska och internationella klienter. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige.

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångs­punkten för Gernandt & Danielssons verksamhet. Vi strävar efter att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Gernandt & Danielsson är känt för att erbjuda förstklassiga juridiska tjänster. Våra klienter sätter inte m...

Läs mer om Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige