Image

Akelius Fastigheter storhandlar

AFFÄRER Akelius Fastigheter investerar en miljard kronor i Umeå. Det rör sig om ett fastighetsbestånd om 30700 kvadratmeter samhällsrelaterade lokaler av Balticgruppen och ett fastighetsbestånd om 413 lägenheter med total uthyrbar yta om 29600 kvadratmeter av LUMAF AB. Det sammanlagda fastighetsvärdet uppgår till en miljard kronor.
Publicerad den 11 December 2007

- Vi är glada över affärerna och ser Umeå som en framtida huvudstad för Norrland. Umeå har ett expansivt näringsliv, ett framgångsrikt universitet och en stabil befolkningstillväxt. Vi vill fortsätta att köpa fler bostäder och samhällsrelaterade fastigheter i expansiva kommuner i Norrland och övriga Sverige. De samhällsrelaterade fastigheterna är uthyrda till Umeå kommun på långa hyreskontrakt, dels som äldreboende, dels som skola och de välskötta bostadsfastigheterna är mycket bra belägna i centrala Umeå, säger Jan-Erik Höjvall, verkställande direktör, Akelius Fastigheter.

Akelius Fastigheter är en av de största privata fastighetsägarna i Sverige med 31 000 lägenheter från Haparanda till München.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige