Image

Akelius erbjuder 6,8 procent i avkastning

Bolag Akelius Residentials har nu presenterat sitt prospekt kring noteringen av bolagets preferensaktier. Den effektiva årsavkastningen ligger på 6,8 procent.
Publicerad den 13 Maj 2014

Akelius ger ut 1,7 miljoner preferensaktier som noteras på First North. Den sammanlagda volymen uppgår till 510 miljoner kronor. Akelius har möjlighet att utöka erbjudandet till en total volym om 1 020 miljoner kronor.

Erbjudandet sker till en teckningskurs om 300 kronor per preferensaktie. Varje preferensaktie ger en utdelning om 20 kronor per år, där 5 kronor utbetalas varje kvartal. Årlig effektiv årsavkastning givet denna teckningskurs är 6,8 procent.

Anmälan om teckning av preferensaktier ska ske under perioden 13 maj till 22 maj 2014 för allmänheten och 13 maj till 23 maj 2014 för institutionella investerare. Preliminärt datum för offentliggörande av utfall är 26 maj och preliminär likviddag 30 maj. Beräknad första dag för handel på First North är 5 juni.

Swedbank är lead manager och joint bookrunner, Danske Bank joint bookrunner och Avanza retail distributer för erbjudandet. Gernandt & Danielsson är legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Gernandt & Danielsson erbjuder affärsjuridisk rådgivning till stora och medelstora svenska och internationella klienter. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige.

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångs­punkten för Gernandt & Danielssons verksamhet. Vi strävar efter att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Gernandt & Danielsson är känt för att erbjuda förstklassiga juridiska tjänster. Våra klienter sätter inte m...

Läs mer om Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd:n med sektorns vassaste penna – här är det bästa vd-ordet i årsredovisningarna

Bolag Fyra fullmatade sidor med enkelt förklarad fakta om det egna bolaget, spot on-analyser av marknaden och personliga åsikter om diskriminering i styrelsesammansättningen – allt skrivet med väldigt genomtänkta och exakta formuleringar: Här är det briljanta vd-ordet som alla borde läsa. "Vad det gäller frågor om sexuell läggning med mera tillhör dessa, enligt min mening, privatlivet och som begreppet indikerar angår dessa frågor ingen, allra minst en bolagsstämma eller styrelsekolleger."

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY