Image

Akelius äldreboendeportfölj såld

Transaktioner Akelius har nu sålt sin portfölj med äldreboenden. 16 fastigheter har sålts för 1,2 miljarder kronor. - Vi kommer att använda överskottet till att uppgradera våra bostäder, säger vd Pål Ahlsén till Fastighetssverige.
Publicerad den 15 November 2011
Pål Ahlsén. Bild: Akelius. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén. Bild: Akelius.

Akelius genomgår en renodling och ska framöver satsa enbart på bostäder. Som ett led i detta säljs hela det kommersiella beståndet, värt cirka tre miljarder kronor.

Den första affären är nu genomförd. Rikshem köper 16 fastigheter i Uppsala, Västerås, Norrköping, Sundsvall, Trelleborg och Umeå. Fastigheterna i Umeå och Trelleborg säljs genast vidare till Arctic Securities. Den totala uthyrningsbara arean i affären är cirka 67 000 kvadratmeter.

- Det känns roligt att nu fokusera på våra bostäder. Överskottet kommer att användas till att uppgradera vårt bostadsbestånd. Vi tycker att vi ska kunna hålla bostadsrättsklass på vårt bestånd. En bra produkt ska bli ännu bättre, säger Pål Ahlsén.

Leimdörfer var Akelius rådgivare i den här affären.

Fortfarande är två portföljer ute till försäljning. Pangea har hand om försäljningen av Akelius samhällsfastigheter och Catella har hand om den rent kommersiella portföljen.

- Jag skulle tro att det blir avslut där före årsskiftet eller i början av nästa år, säger Pål Ahlsén.

Akelius har också gjort sitt första förvärv i sin nya satsning i England.
- Vi har köpt en liten fastighet med 16 lägenheter i London.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige