Image

Akademiska Hus har energideklarerat

MILJÖ Nu har Akademiska Hus genomfört sin första energideklaration. Det är en fastighet på Campus Konradsberg, Lärarhögskolan, i Stockholm.
Publicerad den 27 Februari 2008

Akademiska Hus har satt upp ett tufft energieffektiviseringsmål - år 2025 ska energibehovet ha minskat med 30 procent jämfört med år 2000.

- Redan mellan åren 2000 och 2006 lyckades vi minska energibehovet med 10 procent, berättar Tomas Hallén, teknisk direktör på Akademiska Hus. Nu hoppas vi att med hjälp av energideklarationerna få ett bra underlag i det fortsatta effektiviseringsarbetet. Det gagnar miljön och skapar kostnadseffektiva lösningar för kunderna eftersom energikostnaden utgör merparten av de totala driftkostnaderna.

Första huset ut att deklareras ligger på Campus Konradsberg i Stockholm. Det inhyser delar av Lärarhögskolans verksamhet och även Akademiska Hus Stockholmskontor. Det är ett annorlunda hus, byggd som en öppen cirkel med en gård i mitten. Energideklarationen visar på mycket goda värden, förbrukningen ligger långt under jämförelsevärdena. Detta trots att byggnaden bland annat har stora fönsterpartier, något som annars ofta förknippas med en högre energianvändning.

- Vi kände till att huset har en god energiprestanda, det är jättebra att få svart på vitt att även hus med annorlunda och innovativ arkitektur kan möta dagens tuffa krav, säger Peter Hammarström, ansvarig för energi- och klimatoptimering på Akademiska Hus Stockholm.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige