Image

Akademiska Hus bygger bostäder på Campus Solna

Bostäder Akademiska Hus satsar drygt 430 miljoner kronor för att bygga 322 lägenheter med plats för över 400 internationella forskare och studenter på Campus Solna, Karolinska Institutet.
Publicerad den 4 April 2017
Campus Solna växer. Bild: Akademiska Hus
Campus Solna växer.

Byggnaderna kommer att vara placerade på campus i direkt närhet till den framväxande Hagastaden och vara klara under 2019/2020. Byggnationen drar igång till sommaren. Bakgrunden till de nya bostäderna är dels behovet av nya studentbostäder i Stockholm, och dels önskan att få ett mer levande campus under dygnets alla timmar.

– Vi vet att efterfrågan på student- och forskarbostäder i regionen är stor, därför arbetar vi engagerat med att skapa fler bostäder på campus. Det är viktigt för oss, och för Sverige som kunskapsnation. Bostäder skapar ett tryggare och öppnare campus eftersom det medför en högre aktivitet dygnet runt, något vi strävar efter, säger Susanne Malmgren, chef för studentbostäder på Akademiska Hus.

– Det råder allmänt en stor brist på student- och forskarbostäder i Stockholm vilket gör det svårt för internationella studenter och gästforskare att finna en bostad. Vi märker i våra mätningar ett ökat antal som faktiskt väljer bort Karolinska Institutet och Stockholm på grund av bostadssituationen. Att kunna erbjuda bra och funktionella bostäder på Campus är en mycket viktig faktor för att attrahera de bästa studenterna och forskarna och för att bibehålla KI:s konkurrenskraft på den globala marknaden, säger Anders Flodin, vd på Karolinska Institutet Housing.

Den tänkta platsen är belägen på norra delen av Campus Solna längs gatan Fogdevreten. I projektet ingår tre A-formade byggnader med bostäder för ca 400 forskare inom Campus Solna. Husen har formen av ett A för att klara bullernivåerna och kommer mestadels bestå av ettor men även tvåor och fyror byggs.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige