Image
Åhléns blir kvar i centrala Växjö efter att ha skrivit ett nytt hyresavtal som sträcker sig fem år framåt.
Åhléns blir kvar i centrala Växjö efter att ha skrivit ett nytt hyresavtal som sträcker sig fem år framåt. Bild: Edberg Fastigheter

Åhléns förlänger avtalet i centrala Växjö

Uthyrning Efter en hyrestvist med fastighetsägaren Edberg Fastigheter AB har Åhléns AB nu till slut tecknat ett förlängt hyresavtal i fem år med fastighetsägaren, det innebär att Åhléns stannar kvar i det centrala varuhuset där man funnits sedan 1941.
Publicerad den 18 December 2023

– Jag tror på handel och det är mycket glädjande att vi nu, efter en tids förhandling, har kommit överens med fastighetsägaren angående hyresnivån för vårt 2 500 kvadratmeter stora varuhus i Växjö. Vårt varuhus har funnits på samma läge sedan 1941 och jag är stolt över att vi nu fortsatt kan bidra med ett inspirerande Åhlénsvaruhus för våra gäster och en levande stadskärna i Växjö, säger Ayad Al-Saffar, vd Åhléns.

Enligt Åhléns innebär det förlängda avtalet även nya möjligheter att gemensamt fortsätta förbättra och utveckla Åhléns i Växjö, och samtidigt bibehålla den viktiga handeln centralt i staden.

Enligt fastighetsägaren Edberg Fastigheter har båda parter har under hela förhandlingen varit överens om en positiv framtid för Växjö centrum
"Inte minst sedan beslutet om att lasarettet skall vara kvar på sin nuvarande plats och bibehålla tillströmningen som detta innebär för både anställda och besökande", skriver Edberg Fastigheter i ett pressmeddelande.

De skriver vidare att de kontinuerligt arbetar med energiförbättringar och har här kommit överens med Åhléns om att investera i nya energieffektivare belysningar för att minska energiförbrukningen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige