Image

Agora säljer till Stadsrum och KTI

Transaktioner Agora har tecknat avtal avseende försäljning av en fastighet i Södertälje och tre fastigheter i Falköping. Försäljningarna sker genom bolagsaffärer till ett gemensamt underliggande fastighetsvärde om totalt 250 miljoner kronor. Försäljningarna sker i linje med bokfört värde.
Publicerad den 11 December 2018

I Södertälje säljs det fullt uthyrda Telgehuset, Jupiter 15, som ligger centralt mitt i stan på gågatan. Telgehuset, med total uthyrningsbar yta på drygt 8 200 kvadratmeter, har utvecklats till en attraktiv citygalleria med starka hyresgäster som bland annat Coop, Gina Tricot, Normal och Cervera. Tillträde sker av Stadsrum Fastigheter den 14 december 2018.
– Förvärvet av Telgehuset sker helt i linje Stadsrums investeringsstrategi när vi nu utökar vår närvaro i Södertälje. Vi
är mycket positiva till kommunens ambitioner och planer för centrala Södertälje och tillsammans med Kringlan och
Marenplan kommer Telgehuset vara en viktig del i vår fortsatta utveckling av de centrala delarna av staden.
Fastigheten är nästintill fullt uthyrd i Södertäljes bästa läge för butiker och kontor, säger John Strand
Transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter.

I Falköping säljs de tre fastigheterna; Ciselören 2, Hjälmen 1 och Lilla Björn 1 med största hyresgäster som Willys, Jysk och Bilia. Fastigheterna tillträds den 1 februari 2019 av KTI Fastigheter.

Stadsrum Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit AG Advokat, Amblin, Svalner Skatt och WSP.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

AG Advokat på Branschguiden

AG Advokat är en affärsjuridisk byrå med spetskompetens mot fastighetsbranschen och entreprenadsektorn.
Med mer än 30 års erfarenhet och över 60 jurister erbjuder vi djupgående branschkunskap och lämnar rådgivning med fokus på affärsmässiga lösningar. Vi gör det komplexa enkelt. Oavsett om det avser tidiga skeden, projekt, byggande, hyra, transaktion, finansiering, offentlig upphandling, avtal eller tvist är vi en självklar samarbetspartner. AG Advokat är en av Sveriges främsta advokatbyråer inom våra verksamhetsområden, med flera omnämnanden hos svenska och internation...

Läs mer om AG Advokat på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige