Image
Afa Fastigheter säljer Elite Plaza-fastigheten i Göteborg till Platzer.
Afa Fastigheter säljer Elite Plaza-fastigheten i Göteborg till Platzer. Bild: Platzer

Afa säljer hotellfastighet i Göteborg

Transaktioner Afa Fastigheter säljer en anrik hotellfastighet i Göteborgs innerstad för 402 miljoner kronor.
Publicerad den 1 September 2020
Annons
Image

Det handlar om Elite Plaza Hotell – Inom Vallgraven 54:11, med adress Västra Hamngatan 3. Köpare är Platzer, som har haft Cushman & Wakefield som rådgivare.

Fastigheten, som omfattar 7 100 kvadratmeter, har i affären åsatts ett underliggande fastighetsvärde om 402 miljoner kronor.

På fastigheten står en elegant byggnad i nyklassicistisk stil som uppfördes 1889. Hela byggnaden är fullt uthyrd till det 5-stjärniga hotellet Elite Plaza Hotell, som är ett av de mest välrenommerade hotellen i Göteborg. Hotellet erbjuder 127 exklusiva rum, gym samt restaurangen Swea Wine & Dine, en cocktailbar och den engelska gastropuben The Bishops Arms.

– Att få möjlighet att köpa denna anrika fastighetsklenod är något vi är mycket glada över. Förvärvet är en del i vår strategi att stärka vår position i CBD i Göteborgs innerstad. Hyresavtalet med Elite Plaza Hotell är långsiktigt, och de har visat att de står stabilt även i en orolig tid, säger Henrik Axelsson, affärsutvecklingschef på Platzer.

– Hotell ligger oss varmt om hjärtat på Afa Fastigheter och det är med visst vemod vi säljer vår pärla i Göteborg, säger Anna Berfenstam, transaktionschef på AFA Fastigheter.

– Skälet till att vi säljer är att vår hotellandel har blivit för stor då vi under senaste åren avyttrat både kontor och bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige