Image
Afa Fastigheter säljer Elite Plaza-fastigheten i Göteborg till Platzer.
Afa Fastigheter säljer Elite Plaza-fastigheten i Göteborg till Platzer. Bild: Platzer

Afa säljer hotellfastighet i Göteborg

Transaktioner Afa Fastigheter säljer en anrik hotellfastighet i Göteborgs innerstad för 402 miljoner kronor.
Publicerad den 1 September 2020

Det handlar om Elite Plaza Hotell – Inom Vallgraven 54:11, med adress Västra Hamngatan 3. Köpare är Platzer, som har haft Cushman & Wakefield som rådgivare.

Fastigheten, som omfattar 7 100 kvadratmeter, har i affären åsatts ett underliggande fastighetsvärde om 402 miljoner kronor.

På fastigheten står en elegant byggnad i nyklassicistisk stil som uppfördes 1889. Hela byggnaden är fullt uthyrd till det 5-stjärniga hotellet Elite Plaza Hotell, som är ett av de mest välrenommerade hotellen i Göteborg. Hotellet erbjuder 127 exklusiva rum, gym samt restaurangen Swea Wine & Dine, en cocktailbar och den engelska gastropuben The Bishops Arms.

– Att få möjlighet att köpa denna anrika fastighetsklenod är något vi är mycket glada över. Förvärvet är en del i vår strategi att stärka vår position i CBD i Göteborgs innerstad. Hyresavtalet med Elite Plaza Hotell är långsiktigt, och de har visat att de står stabilt även i en orolig tid, säger Henrik Axelsson, affärsutvecklingschef på Platzer.

– Hotell ligger oss varmt om hjärtat på Afa Fastigheter och det är med visst vemod vi säljer vår pärla i Göteborg, säger Anna Berfenstam, transaktionschef på AFA Fastigheter.

– Skälet till att vi säljer är att vår hotellandel har blivit för stor då vi under senaste åren avyttrat både kontor och bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY