Image

Afa Fastigheters hotell vid Malmö Live invigt

Bygg/Arkitektur I går invigdes Clarion Hotel och Congress Malmö Live. Med sina 85 meter över marken och intressanta arkitektur blir hotellet ett spännande inslag i Afa Fastigheters bestånd.
Publicerad den 5 Juni 2015

- Clarion Hotel och Congress Malmö Live blir det nionde hotellet i vårt fastighetsbestånd. Vi tror att resandet generellt kommer att öka och att hotell med centralt läge är en relativt trygg och långsiktig investering, säger Tomas Ingemarsson chef för AFA Fastigheter.

Majoriteten av AFA Fastigheters bestånd ligger i centrala Stockholm och består främst av kontor, hotell och bostäder. Utanför Stockholm direktäger AFA Fastigheter förutom Clarion Hotel i Malmö, även Elite Plaza Hotell i Göteborg.

Clarion Hotel och Congress Malmö Live ligger i absolut framkant i ett hållbarhetsperspektiv med starkt reducerad energianvändning och inom kort även certifierad enligt det internationella miljösystemet Leeds (Leadership in Energy and Environmental Design) högsta nivån Platina. Hotellfastigheten blir en av Europas första med denna höga klassificering.

– Vi strävar hela tiden efter att bli ett ännu mer hållbart fastighetsbolag. Därför är vi mycket stolta ägare av denna byggnad som ligger i absolut framkant i ett hållbarhetsperspektiv, säger Tomas Ingemarsson.

Clarion Hotel ingår i hotellkedjan Nordic Choice och har byggts av Skanska. Totalt omfattar byggnaden 26 000 kvadratmeter. På den ytan ryms 444 hotellrum och en kongresshall för 1500 personer. En restaurang och skybar har också sin givna plats. Arkitekten bakom är den danska arkitektbyrån Schmidt Hammer Lassen som bland annat ritat ”Den Sorte Diamanten i Köpenhamn samt hovrättsbyggnaden i Malmö.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties flyttar fram årsredovisningen – igen: "Signalerar konkurshot"

Bolag Pressen ökar ytterligare på Oscar Properties som under tisdagskvällen flyttade fram sin fullständiga årsredovisning för sjätte gången på en och en halv månad. Istället lämnade bolaget en preliminär årsredovisning som inte är godkänd och saknar revisorernas kommentarer. Fastighetssverige berättar mer om detaljerna kring bolagets senaste drag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY