Image
Rusta i Partille
Rusta i Partille Bild: ABG Fastena

ABG Fastena köper i Göteborg och Motala

Bolag ABG Fastena adderar ytterligare två objekt till ett av sina investeringsben, fastigheter inom livsmedel och lågpris.
Publicerad den 27 December 2022

I Göteborg förvärvas två intilliggande fastigheter från Corem, Partille 4:2 och 4:25. Fastigheterna är belägna i centrala Partille, precis intill en av avfarterna från E20. Rusta är hyresgäst på samtliga ytor och har bedrivit handel i huset sedan 1993. Huset har genomgått betydande renoveringar, 2008 och nu senast 2020 och är följaktligen i bra tekniskt skick. I samband med senaste uppgraderingen tecknade Rusta ett nytt tioårsavtal. Den uthyrningsbara arean uppgår till drygt 2 800 kvadratmeter.

I Motala förvärvas Hökaren 1, belägen i Bråstorps handelsområde, av Lövgrens Fastigheter. Hyresgäster till drygt 90% av hyresvärdet är Willys och Jula på nytecknade tioårsavtal. Huset har genomgått en omfattande om- och tillbyggnad under 2022. Den uthyrningsbara arean uppgår till knappt 7 300 kvadratmeter.

De båda affärerna baseras på ett underliggande fastighetsvärde om totalt cirka 195 miljoner kronor.
– Vi fortsätter vårt enträgna arbete med att bygga en riktigt bra portfölj med fastigheter för livsmedels- och lågprishandel. Dessa två tillskott, tekniskt bra objekt i mycket attraktiva lägen, med starka hyresgäster på långa hyresavtal, matchar våra kriterier på ett utmärkt sätt, säger Andreas Birgersson, vd på ABG Fastena.

– Det är glädjande att portföljen nu växer med ytterligare två tillgångar av hög kvalité. Vi fortsätter vår ständiga analys av nya förvärvsmöjligheter och ser med tillförsikt fram emot 2023, säger Philip Söderqvist, Head of Investments på ABG Fastena.

Affären initierades av Panreal som även varit rådgivare åt köpare ABG Fastena.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige